Премиерът на Бангладеш Шейх Хасина призова студентите и учениците, срещу

...
Премиерът на Бангладеш Шейх Хасина призова студентите и учениците, срещу
Коментари Харесай

В Бангладеш не могат да спрат демонстранти, протестиращи за същото, за което и Босия в България

Премиерът на Бангладеш Шейх Хасина прикани студентите и учениците, против които полицията в събота (4 август) употребява сълзотворен газ, да се приберат по домовете си. Младежите стачкуват към този момент девет дни против неприятните транспортни условия в страната и множеството произшествия, показва БГНЕС.
Десетки хиляди студенти окупираха елементи от столицата Дака, откакто двама младежи бяха безусловно пометени от движещ се с висока скорост рейс. Исканията на митингите са ориентирани към виновните държавни органи - да има действителни процедури за назначение на чиновници, а не всичко да става на база " родство и другарство ".
Демонстрациите бързо излязоха отвън рамките на столицата. Властите стопираха интернет достъпа в някои елементи на страната, с цел да предотвратят митингите, които младежите провеждат благодарение на обществените мрежи. Забраната бързо се разрасна и де факто в азиатската страна не може да се употребяват 3G и 4G. Последваха голям брой недоволства, след които формалните управляващи в страната увериха, че интернет връзките са възобновени.
При вчерашните демонстрации са били ранени стотина възпитаници - поради употребявани гумени патрони, палки и сълзотворен газ от полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР