Премиерът на България Николай Денков е заявил пред Политико, че

...
Премиерът на България Николай Денков е заявил пред Политико, че
Коментари Харесай

Денков: Крайно време е да спрем модела на затваряне на очи, когато Москва дърпа конците

Премиерът на България Николай Денков е декларирал пред " Политико ", че е извънредно време у нас да се постави завършек на модела, при който правоприлагащите органи и службите се затварят очите, когато става въпрос за следствие на случаи, в които " Москва може да дърпа конците ". 

Според Денков у нас е имало процедура на по този начин наречените " необятно затворени очи ".

Очаква се спор по декларацията, поощряваща приемането на Украйна в НАТО. 

Темата за Украйна в Народното събрание през днешния ден се разви в няколко направления. Декларацията, която би трябвало да поддържа участието на страната в НАТО, е в дневния ред на депутатите, само че те към момента не са стигнали до гласуването на тази точка.

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС демонстрира и плана на решението

Тази декларация се поддържа от всички обединения с изключение на от „ Възраждане “ и от Българска социалистическа партия.

Част от партиите приветстваха концепцията и желанието за аудиенция на украинския президент Зеленски, в случай че се стигне до такава. Според други би трябвало да се търси от кое място е изтекла информацията за това посещаване, тъй като слага Зеленски под риск.

Междувременно стана ясно, че от ГЕРБ оферират да продадем реакторите на „ Белене “, които не използваме, на Украйна, което провокира остри реакции.

По думите му концепцията е на ГЕРБ

„ Президентът Зеленски е един от хората, които сега дефинират международната политика, водейки война с агресора Русия. Подобно посещаване би било доста добър знак за демократичната общественост в България, за препотвърждаване на евроатлантическите задания и цели. Признание и за това, което България прави в последните месеци. Ако има такава аудиенция, с него, несъмнено, ще се забележим “, уточни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

За АЕЦ „ Запорожие “ той съобщи: „ От първия ден на войната споделях, че единствено това ме тормози. Това е най-голямата нуклеарна мощ, най-голямата нуклеарна бомба в Европа. “ 

Движение за права и свободи считат, че още е рано да се разяснява визитата на Зеленски. Тревоги, само че от друго естество, показаха и от „ Възраждане “.

„ Тагарев сподели че може да се сътвори американска база на Черноморието. Американска база – военна, в бургаския залив. Това е игра с огъня и може да ескалира спорът “, съобщи водачът на партията Костадин Костадинов.

От Българска социалистическа партия обявиха, че упорстват за оставката на министър Тагарев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР