Премиерът на България Кирил Петков сподели впечатленията си от срещата

...
Премиерът на България Кирил Петков сподели впечатленията си от срещата
Коментари Харесай

Кирил Петков с нова издънка - измислил си пред Урсула фон дер Лайен несъществуваща още комисия! Представил я за нова, пък тя работеше и по времето на Борисов

Премиерът на България Кирил Петков показа усещанията си от срещата с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в Брюксел. По думите му двамата са водили градивен разговор. Министър-председателят посочи пред публицисти в белгийската столица, че Урсула фон дер Лайен била впечатлена и насърчила основаната комисия в Народното събрание против корупцията, каквато комисия в действителност към момента не съществува.

" Доста хареса какъв брой ни е твърда позицията по тази тематика (б.а. корупцията). Насърчи ни за антукорупционната комисия и за това, че към този момент имаме комисия в Народното събрание против корупция ", показа Петков след края на срещата.

Всъщност такава комисия към момента в Народното събрание няма. Тя е заложена в Правилника за активността на Народното събрание, само че до този миг не е гласувана и образувана. Още повече, че такава комисия за битка с корупцията е имало и в предходни парламенти, в това число и по време на ръководството на Бойко Борисов и не е оригиналност за Народното събрание.

" Нашата задача да премахнем корупцията в България, която е една от главните спирачки за Плана за възобновяване, е доста по-амбициозна, в сравнение с даже те са се надявали. Мисля, че ръководителят на Европейска комисия много хареса твърдата ни позиция по този въпрос ", акцентира Петков.

По въпроса за имунизацията той беше безапелационен: „ Ваксинирането би трябвало да стане оптимално бързо, в случай че не желаеме Омикрон да провокира идната вълна. А това, което научих през днешния ден е, че тя може да бъде още в средата на януари. Надявах се да е в края, само че може да е и по-рано и има броени дни, които не би трябвало да изпускаме. Неслучайно подписах заповедта за Министерски съвет. Министърът на образованието през днешния ден или най-късно в понеделник ще подпише същата заповед за администрация без COVID-19”, безапелационен бе министър председателят.

Относно мораториума върху цените на тока Петков уточни, че това ще даде опция на новото държавно управление да направи цялостен разбор. „ Най-лесно е било постоянно - давайте семействата да заплащат за всичките проблеми. Трябва да създадем разбор. Ако забележим, че системата се дисбалансира, макар този разбор, тогава в края на март ще би трябвало да има някаква проверка на цените”, разяснява министър председателят.

Министър-председателят изрази мнение, че цените не могат да се покачват, единствено тъй като някой е предложил това и то в средата на зимния сезон. „ Може да се окаже, че това са правилните числа, само че не е добре в деня, когато се заклехме, това да бъде моментът за повдигане на цените. Това ми наподобява като политическо придвижване, което не е градивно за българските домакинства”, счита Петков. Той добави, че няма риск хората да останат без ток.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР