Премиерът на България Кирил Петков се срещна със словашкия премиер

...
Премиерът на България Кирил Петков се срещна със словашкия премиер
Коментари Харесай

Кирил Петков се срещна със словашкия премиер

Премиерът на България Кирил Петков се срещна със словашкия министър председател Едуард Хегер.

" България и Словакия имат близки позиции и сходни ползи по доста от настоящите въпроси за района и за Европа, което е причина за още по-тясно съдействие сред нашите две страни ", съобщи Петков.

" Такава аудиенция в Братислава на равнище български министър председател не е имало от 10 години и актуалното посещаване на Петков е знак за интереса на България да задълбочи партньорството си със Словашката република ", оповестява пресцентъра на Министерски съвет.

 
В рамките на диалога словашкият министър председател приветства твърдата позиция на България по отношение на едностранното преустановяване на доставките на газ от „ Газпром “. Петков и Хегер се сплотиха към разбирането, че общите дейности на Европейски Съюз в енергийната сфера са от основно значение, с цел да има диверсификация и сигурност.

Министър-председателят Кирил Петков посочи капацитета за съдействие сред България и Словакия в значими сфери като стопанската система и вложенията. Петков дефинира като добра основа за по-сериозно взаимоотношение околните позиции на двете страни и по европейските въпроси за кохезионната и общата селскостопанска политика.

На срещата беше разисквана също тематиката за битката с корупцията, която е един от непрекъснатите цели на българското държавно управление. Премиерът Петков посочи околните позиции на България и Словакия във връзка с нуждата от разширение мандата на европейската прокуратура, тъй че да бъдат разследвани по-широк кръг закононарушения. Според Петков това би било вярна стъпка, която ще е от изгода в това число за върховенството на закона в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР