Премиерът на България Кирил Петков се е самоизолирал в резиденция

...
Премиерът на България Кирил Петков се е самоизолирал в резиденция
Коментари Харесай

БОМБА В ПИК ТV: Киро се изолира с говорителката си Лена в резиденция Лозенец, служители на МС на крака при тях - гледайте репортажа на Ива Николова НА ЖИВО

Премиерът на България Кирил Петков се е самоизолирал в резиденция " Лозенец ", научи извънредно организация ПИК. Заедно с него компания по време на изолацията му прави и говорителката на държавното управление Бориславова, която също предстои на наложителна карантина поради присъединяване си през вчерашния ден на съвещание на Консултативния съвет по национална сигурност.

Репортери на организация ПИК видяха, че през днешния ден денем в резиденцията дойдоха чиновници на държавното управление, които най-вероятно са провеждали срещи на четири очи със самоизолираните Кирил Петков и Бориславова.
свързани новини83374преди 6 часа
Подобни срещи обаче биха били безотговорни и в прорез с наредбите, защото карантинираните лица нямат право да се срещат с външни хора.

Екипи на ПИК и ПИК TV са на място през резиденция " Лозенец ", където сега Петков би трябвало да организира онлайн среща с работодателските организации.

Водещата на ПИК ТV показа, че единствено за няколко минути от резиденцията са излезли 2 коли, едната от които на НСО.

Припомняме, че до карантината на премиера, говорителката му и всички останали участници на КСНС при Радев се стигна, откакто парламентарният началник Никола Минчев отиде на съвета със признаци на ковид, а по-късно и пробата, който си е направил, се е оказал позитивен.

Политически анализатори и специалисти показаха мнение, че появяването на Минчев и позитивният му тест за ковид може да са част от сюжет поради идната аудиенция на Кирил Петков в Северна Македония. Вчера на КСНС при президента Радев твърдата позиция на България по отношение на западната ни съседка беше доказана, което обърка проектите на премиера. На няколко пъти той твърдеше, че ще предприеме нов метод и загатна за намаляване на позицията ни, което обаче не се случи на Съвета при Радев. Така визитата на Петков в Северна Македония се оказва безпредметна и по тази причина специалистите допуснаха, че карантината на властта е опит тя да бъде анулирана по официално различен мотив.

По-рано през днешния ден обаче здравната министърка Асена Сербезова издаде заповед, с която карантината на болните лица се понижава на 10 дни, а на контактните - на 7. Още повече, че контактни лица могат да излязат от карантина, в случай че дават и негативен ПСР тест след 72 часа от датата на слагане под карантина. Така при всички положения Петков ще е свободен на 18 януари, с цел да реализира визитата си в Северна Македония.

С новите разпореждания Петков и ще останат изолирани дружно в резиденция " Лозенец " най-малко 3 денонощия, считано от през днешния ден.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК ТV:

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР