Премиерът на България Бойко Борисов обяви, че е против кандидатът

...
Премиерът на България Бойко Борисов обяви, че е против кандидатът
Коментари Харесай

Борисов и ЕНП са против Тимерманс да стане председател на Еврокомисията

Премиерът на България Бойко Борисов разгласи, че е срещу претендентът на лявоцентристкия блок в Европейския парламент Франс Тимерманс да стане ръководител на Европейската комисия. Министър-председателят се включи в среща на Европейската национална партия (ЕНП), част от която е ГЕРБ, довечера в Брюксел. Извънредната среща е в навечерието на началото на учредителната сесия на Европейския парламент във вторник, 2 юли, на която в най-хубавия случай би трябвало да бъде препоръчан за утвърждение изборът на Европейския съвет на държавните и държавни ръководители. Повече за срещата в Брюксел четете тук.

Борисов акцентира, че ЕНП си има водещ претендент и това е Манфред Вебер. Според него " няма логичност спечелилият на европейските избори да не е ръководител на Еврокомисията ".

 Борисов и ЕНП са срещу Тимерманс да стане ръководител на Еврокомисията
© Правителствена Информационна Служба

" Сега от среща на ЕНП пристигам. Категорично си стоим зад нашия претендент. Не знам от къде идват всички тези хрумвания Тимермнас да бъде определен. ЕНП победи социалистите. Европейският гласоподавател подреди Вебер първи и Тимерманс втори. Надявам се никой от нас да не се смята от по-висш от европейския жител, който е дал своя вот единствено преди месец ", сподели Борисов наживо в профила си във " Facebook ".

Той посочи, че не чака довечера да се вземе извънредно решение. По думите му никой не може да събере нужните 22 от 28 гласа, с цел да оглави Еврокомисията. Борисов акцентира, че за отсрочване на решението си помислил, откакто му съобщили, че би трябвало да си търси хотел за пренощуване. Премиерът уточни и няколко аргументи да стои твърдо за кандидатурата на Вебер.

" Аз заставам толкоз зад Вебер, тъй като е поел пред българските жители кохезионната политика, политика на доближаване, киберсигурност, отбрана на външните граници на Европейски Съюз ", добави Борисов.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР