Премиерът на Албания Еди Рама определи като исторически момент“ договарянето

...
Премиерът на Албания Еди Рама определи като исторически момент“ договарянето
Коментари Харесай

Еди Рама: Договарянето между Косово и Сърбия е исторически момент

Премиерът на Албания Еди Рама дефинира като „ исторически миг “ договарянето сред Косово и Сърбия за нормализиране на връзките сред тях, съобщи АТА, представена от Българска телеграфна агенция.

В обява в обществените мрежи Рама сподели, че „ мирът и съдействието са ключът към бъдещето, което изискуем на децата си в този регион, опустошен от епохи заради неналичието на мир и съдействие “.

„ Приветствам утвърждението от двете страни за съглашението за пътя на нормализиране (на отношенията) сред Косово и Сърбия. Това е значим исторически миг за районния мир и призовавам всички участващи страни да продължат да работят за бързото му осъществяване “, сподели албанският министър председател.

Рама акцентира, че Албания твърдо има вяра в мира и съдействието и е образец за подражателство. 

„ Подкрепяме напълно всяко изпитание предишното да бъде превъзмогнато “, добави Рама.

„ Надявам се никой да не упреква Албин Курти в изменничество, а всеки да разбере, че днешният министър председател на Косово е приключил нужното, като е направил първата доста значима крачка към излизането от клопката на близкото минало. Да последват други стъпки без да се губи време “, добави албанският министър председател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР