Премиерът Матеуш Моравецки свика спешно заседание на Комитета по въпросите

...
Премиерът Матеуш Моравецки свика спешно заседание на Комитета по въпросите
Коментари Харесай

Взрив уби двама души в Полша, подозират падане на руски ракети

Премиерът Матеуш Моравецки свика незабавно съвещание на Комитета по въпросите на националната сигурност и защитата
Двама души починаха при гърмеж в Пжеводов, село в Източна Полша, ситуирано наоколо до границата с Украйна, оповестява Ройтерс.

Според известие на локалните спешни и противопожарни служби на място са изпратени екипи.

„ Все още не е ясно какво е предизвикало детонацията ”, показаха локалните управляващи. Според полското радио ZET обаче гърмежът е в резултат на рухването на две съветски ракети в региона на селото. Предполага се, че снарядите са част от въздушния обстрел по територията на Украйна, при който бяха изумени и цели в столицата Киев. Тази информация разпространиха и АП и " Дойче веле ", само че и двете организации категорично показват, че данните за паднали съветски ракети към момента не са доказани публично.

Полският министър председател Матеуш Моравецки свика незабавно съвещание на Комитета по въпросите на националната сигурност и защитата. Информацията беше доказана от представителя на кабинета Пьотр Мюлер.

В Комитета членуват министрите на защитата, на вътрешните работи, на правораздаването и на външните работи, както и шефовете на разследващите служби. Основната му цел е да взема решения, свързани с националната сигурност и защитата на страната, показва Ройтерс.  Същевременно полските въоръжени сили са сложени в " нараснала подготвеност ", показват локални медии.

Полша е страна членка на НАТО. Съгласно член 5 от устава на Алианса нахлуване против един съдружник на НАТО се смята за нахлуване против всички страни членки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР