Премиерът Кирил Петков заяви, че България е една от двете

...
Премиерът Кирил Петков заяви, че България е една от двете
Коментари Харесай

България е една от двете европейски страни, които не изпращат оръжие в Украйна

Премиерът Кирил Петков съобщи, че България е една от двете европейски страни, които не оказват военна помощ на Украйна (известно е, че Унгария изрично отхвърли да изпрати въоръжение на Украйна - б.р.). Премиерът разяснява, че сходно решение не в пълномощията на държавното управление, а на Народното събрание и отхвърли да има външен напън за даване на военна поддръжка, съобщи БНР.

" Това би трябвало да стане с общ държавен консенсус. Аз имам доста другари, които споделят: " Давайте, би трябвало към този момент да се случи " - само че това, което виждаме, е че 84% от популацията в този миг не желаят такава помощ да си изпрати. Ние въпреки всичко сме хора, които сме определени от народа. "

България няма да доставя боеприпаси на Украйна, удостовери пред публицисти в Брюксел министърът на защитата Драгомир Заков.

" По отношение на мунициите, вие знаете доста добре, че министърът на защитата не може да подарява, не може да дава самичък. Трябва да има решение. Ако ме питате дали би трябвало, ще отговоря може би не като министър на защитата, а като кариерен посланик. Когато против една страна има военна експанзия, несъмнено, тя има право да се пази. Оттук нататък всяка обособена страна взема решение по какъв начин ще оказва помощ, по какъв метод и с какви средства ", означи Заков.

Ние сме помагали на Украйна в предишното, в това число с несмъртоносни оръжия и средства, добави министърът на защитата, представен и от Българска телеграфна агенция. Заков означи, че Украйна ще има потребност от поддръжка и след края на войната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР