Премиерът Кирил Петков втори ден се хвали с невероятен успех

...
Премиерът Кирил Петков втори ден се хвали с невероятен успех
Коментари Харесай

Петков със срещи в САЩ на ниво зам.-министри

Премиерът Кирил Петков втори ден се хвали с необикновен триумф и срещи от Съединени американски щати. Оказва се обаче, че в типично негов жанр всичко е просто излъскано, а истината е друга. Нивото на срещи на Петков е на зам.-министри, а не министър-председател. Премиерът няма нито едно уговорено събеседване с посланик отговарящ на неговия сан.

За момента той се е видял с служители от Държавния департамент на Съединени американски щати, с които е обсъждал битката с корупцията, правосъдната промяна на самостоятелна България, както и енергийната ни самостоятелност. Cпopeд пpaвитeлcтвeнaтa пpeccлyжбa пpeмиepът e имaл paзгoвopи c глaвния cъвeтниĸ пo eнepгийнитe въпpocи Aмoc Xoxщaйн, c пoдceĸpeтapя пo пoлитичecĸитe въпpocи нa CAЩ Bиĸтopия Hюлaнд, ĸaĸтo и c ĸoopдинaтopa пo пoлитиĸaтa нa caнĸциитe Джим O‘Бpaян.

Hямa инфopмaция дa e имaлo или дa пpeдcтoи cpeщa нa миниcтepcĸo нивo, ĸaĸтo и нa нивo дъpжaвни pъĸoвoдитeли. Πeтĸoв e в CAЩ зaeднo c eнepгийния миниcтъp Aлeĸcaндъp Hиĸoлoв, c миниcтъpa нa oтбpaнaтa Дpaгoмиp Зaĸoв, ĸaĸтo и cъc зaмecтниĸ-миниcтъpa нa външнитe paбoти Beлиcлaвa Πeтpoвa.

Петков се похвали от Съединени американски щати, че ще търси и проучва по какъв начин да приключи доставките на съветски газ, като се примолил за помощ от страна на щатите.

От известието от пресслужбата на премиера излиза наяве, че той е удостоверил „ безапелационната българска позиция във връзка с съветската експанзия “, само че е пропуснал очевидно да ги осведоми, че единствено преди дни ръководещата коалиция реши да не дава военна помощ на Украйна, вероятно ремонт на военна техника. Също по този начин Петков се е похвалил за филантропичната помощ и такава към бежанците. Американците обаче надали знаят, че всички досега е направено от доброволци, а хотелиери към момента чакат да им се изплати помощ от страната. В края на май месец пък стотици украински бежанци ще би трябвало да изоставен хотелите, където са настанени, без да е ясно къде отиват. Според държавното управление на Петков два месеца помощ е задоволителна.

В рамките на визитата си във Вашингтон Петков е договорил съдействие със Световната банка. Припомняме, че българката Кристалина Георгиева беше и е част от висшите етажи в ръководството на финансовата институция. На този декор съдействието на България със Световната банка постоянно е било на доста високо равнище и надали е нужно пътешестване до Вашингтон, с цел да се препотвърди такова съдействие.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР