Премиерът Кирил Петков се яви на разпит във Върховната касационна

...
Премиерът Кирил Петков се яви на разпит във Върховната касационна
Коментари Харесай

Кирил Петков влезе на разпит в прокуратурата с папка с 19 имена

Премиерът Кирил Петков се яви на разпит във Върховната касационна прокуратура. На влизане министър-председателят съобщи пред публицисти, че носи директория с 19 имена на хора, които, по думите му, имат въздействие както върху престъпни, по този начин и върху стопански закононарушения, оповестява Българска национална телевизия.
 
Към листата, който Кирил Петков изброи през миналите дни, са добавени и имената на хора като Младен Михалев - Маджо, Таки и Петьо Еврото. Това са персони, от дълго време известни в общественото пространство, разяснява Кирил Петков. По думите му, не той е индивидът, който да казва кой е отговорен и кой не, а просто показва на прокуратурата тези персони.
 
"Според мен една прокуратура би трябвало сама да може да направи това домашно и сама да се самосезира по обществени данни. Това е част от техните отговорности. Ако имат потребност от помощ, ето тук съм, да го показва. Доволен съм, че тези имена, които до момента постоянно са били говорени в коридори, в коридори и в журналистически следствия, само че в никакъв случай не сме ги чули публично от прокуратурата, в този момент се надявам те да създадат всичките дейности, откакто министър-председател им го носи на крайници ", сподели Петков.
 
Данните за активността им са обществена информация, която неговият екип е събрал като част от журналистически следствия. Според министър председателят Петков прокуратурата би трябвало да води такива следствия без помощта на изпълнителната власт.
 
"След като са прекомерно от дълго време известни, тук въпросът е дали от прокуратурата е направила всичко допустимо, с цел да мислим ние като общество, че има правораздаване ", попита министър председателят Петков.
 
 

 
В 15 ч. на разпит е призована и Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков. Двамата получиха призовки след среща в петък с основния прокурор Иван Гешев.  Поводът за разпитите e срещата на премиера с основния прокурор Иван Гешев предишния петък, когато Петков е показал имена и прякори на хора, които съгласно него са в основата на икономическата и престъпната престъпност в страната, само че против тях не са подхванати дейности за търсене на наказателна отговорност.
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР