Премиерът Кирил Петков се появи на годишния отчет на МВР.

...
Премиерът Кирил Петков се появи на годишния отчет на МВР.
Коментари Харесай

Петков се появи на отчета на Рашков, похвали го за нулева престъпност

Премиерът Кирил Петков се появи на годишния доклад на Министерство на вътрешните работи. Той изнесе тирада пред вътрешния министър Бойко Рашков и останалите ръководители в полицията за добре свършената им работа и ги похвали, че Министерство на вътрешните работи е от страна на народа.

Ето и цялото изявление на Петков без редакторска интервенция и смяна в словореда:

Искам да поздравя персонално Министерство на вътрешните работи, че Министерство на вътрешните работи в действителност е от страната на народа. В момента сме във времена на смяна и всеки би трябвало да застане от страната на закона, от страна на народа или от страната на статуквото, от страната на корупцията, от страната на недосегаемите.

Това в което аз персонално се убедих в последната година е, че Министерство на вътрешните работи е институция, която избра и е част от институциите в страната, които са от страната на закона и от страната на народа. Искам да ви поздравя по тази причина, че имахме почтени избори, в случай че това не се беше случило, имахме пазаруване на гласове, в случай че можеха локалните дерибеи да не престават да управляват огромна част от гласовете на българския народ, всички ние може би нямаше да сме тук през днешния ден. Така че първият ми привет към вас е, че успяхте да организирате почтени избори и даже опозицията не може да каже нищо по този мотив.

Факт е, че в българския парламент партиите са позиционирани по този начин, както българския народ ги е избрал. Второто което желая да заявя ясно и да поздравя под водачеството на министър Рашков и вашата усилена работа е, че законността се връща в България. Идеята за недосегаемите, към този момент няма такава, никой не е над закона. Това което сме говорили не един път с министър Рашков и част от сътрудниците, че към този момент няма наши, няма ваши, има закон, който би трябвало да се съблюдава и който си мисли, че още старите времена, където като си човек на някой имаш защита, това към този момент не съществува. Българското държавно управление застава безусловно твърдо по тази позиция. И това, което ясно декларирахме е, че не ни е боязън. Не ни е боязън нито от хората на подземния свят, които също имаха огромни връзки с предходната власт, нито със самите хора, които са били част от корупционния модел на предходната власт.

Да, имаме още доста работа. Да, не ви е елементарно. Да, прокуратурата в България не работи. Но даже тук желая да направя разлика сред прокуратурата и ръководството на прокуратурата. Аз имам вяра, че има почтени прокурори, има смели прокурори и с всяко деяние, което напредваме и демонстрираме, че никой не е над закона, от ден на ден ще се причисляват към нас.

Факт е, че господин Гешев за мен безусловно злепоставен към този момент. Той е злепоставен дори на равнище Европейски съюз. Факт е, че последните дейности бяха ясно отразени по всички медии, само че този път имаше една огромна разлика. Една и съща информация влезе в Европейската прокуратура, както и в европейската. Вече доста е мъчно да се прави прикрито покрито, дезинформация, когато и в европейската прокуратура едни и същи данни са постъпили.

 Така че времената се трансформират, желая да поздравя и хората, които проведоха пунктовете за приемане на бежанци. Ние сме след рецесия откогато сме влезнали в това държавно управление, само че се оправяме. Това което видях на границата беше впечатляващо, имаше пункт за посрещане на украинските жители, издаване на документ сега, образуване на превоз и намиране тук-там, където те да отседнат и то естествени места, а не лагери. Това също беше една доста бърза и добре структурирана организация. Едновременно с това доста бързо трябваше да вземем ограничения по отношение на националната сигурност, продоволствието в страната, инспекция на всичките хангари, какъв брой пшеница има в България, следене на наличността, действително на горивата, да сме сигурни, че можем да посрещнем всички средства. И в всичко това знам, че позвънявания от Министерски съвет, разисквания и от там нататък отива при вас и някой би трябвало да свърши тази работа. Тези пунктове не са се появили сами на границата. Така, че и това би трябвало да се означи като добре свършена работа.

Имаме още доста работа обаче. Факт е, че смяната е дълъг развой и просто приканвам, както в миг с същинска храброст, с възприятието, че България може да се промени, в случай че всеки един от нас вземе тази отговорност върху личните си рамене и дружно можеме да го създадем. Аз към този момент имам вяра безусловно, че е допустимо и това, което и вашите сътрудници демонстрираха през тези няколко седмици ни сподели, че страха към този момент е изостанал. От тук нататък законността е на челен ред.

С това желая да ви поздравя за днешния доклад и ще се веселя да продължим да работим дружно, до момента в който България стане в действителност знак за правда и когато стане думичката „ корупция “ когато се каже, към този момент да не е най-корумпираната страна в Европейския съюз, а страната която най-бързо е съумяла да почисти корупцията, когато всички ние сме решили, че това към този момент не може да се търпи.

Благодаря ви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР