Премиерът Кирил Петков се обяви за създаване на единна европейска

...
Премиерът Кирил Петков се обяви за създаване на единна европейска
Коментари Харесай

Кирил Петков се обяви за създаване на единна европейска армия


Премиерът Кирил Петков се разгласи за основаване на единна европейска войска и разяснява връзките със Северна Македония. Той направи това на конгрес на Дарик радио, на който се разисква положението на демокрацията, както и световните и местни политики.

В изявление пред Дарик радиото той разяснява, какви са целите пред работните групи за съдействие с Република Северна Македония и изясни какви са методите при договарянията.

Добави още, че е оптимист във връзка с решаването на проблемите сред двете страни.

Премиерът Кирил Петков, уточни и че е склонен с концепцията на президента на Франция Еманюел Макрон, че Европа би трябвало да има единна войска и сама да се пази.

България би трябвало да бъде пълноправен член на съюзите, а не " второкласен ", разяснява министър председателят и добави, че Европа не трябва да е потребител, а основател на сигурност.

„ Използваме тази рецесия, с цел да си окомплектоваме армията и да създадем една добра тактика по какъв начин да влагаме в нея, по едно и също време с това сме отворили вратата. Отваряйки вратата да добавят съюзническите сили нашия потенциал и това да бъде под рамката, те за това му викат рамкова страна, ни дава късмет едни последващи години на никой да не разчитаме, с цел да имаме един работещ батальон “, сподели Кирил Петков.

Според него тактиката за договаряния с Македония е напълно заменена, а на обвиняванията, че се пренебрегват съществени проблеми отговори, че това не е правилно, само че верният метод е те да имат друга рамка.

„ Пускайки Република Северна Македония по пътя към Европа, има едни 15 години от тази точка до втората, през тези години има да отвориш 27 глави. И в случай че ние създадем развой, през който историческата истина да се развива, през който да махаме дискриминирането и езика на омразата, и в случай че имаме явен механизъм, по който почистваме тези детайли, внезапно имаме интервал от 15 години, в които да работим дружно “, съобщи министър председателят.

Специално внимание в изявлението бе отделено на глобените по закона " Магнитски " българи.

„ Това, което се случи, е законът „ Магнитски “ сподели една голяма дупка в нашите благоприятни условия да си решим проблемите. И в този момент две неща се случват мисли се за закон, които да урегулира това отношение с „ Магнитски “, тъй като въпреки всичко е закон на непозната страна, тъй че би трябвало да имаме закон, който кореспондира, тъй че да нямаме обвиняванията, че някоя друга страна срещата, които се случват при нас и по-важното да забележим за какво сме стигнали до там, че всички наши системи и органи са изпуснали това, което Съединени американски щати виждат от 8 хиляди километра “, означи Кирил Петков.

По думите на министър-председателя съдружни сътрудници към този момент работят добре.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР