Премиерът Кирил Петков реши да смени тона и рязко да

...
Премиерът Кирил Петков реши да смени тона и рязко да
Коментари Харесай

Петков търси подкрепа и от опозицията за РС Македония, папата го поздравил за борбата със злото

Премиерът Кирил Петков реши да смени тона и внезапно да се обърне към опозицията за помощ. Причината е желанието му да се отвори още веднъж тематиката за повдигане на ветото върху районен съд Македония. Той даже предложи вид в който в прилежащата ни страна да бъде отворен офис към омбудсмана, с цел да следи за език на омразата, както и хора от българската общественост в историческата комисия. Тези си планове обаче Петков към момента не е показа с сътрудника си Димитър Ковачевски.

Срещата пък сред двамата в Рим ще бъде, с цел да продължат разговора, който „ доста сили и от двете страни на границата се пробват да не се случи “.

„ Много е значимо да имаме общ метод по тематиката, освен ръководещата коалиция да има консенсус, само че и в огромна част от опозицията “, сподели Петков и добави, че никой не трябвало да взима независимо решение.

За да отпадне ветото пък можело да се приказва когато Министерството на външните работи показа напредък във връзка с разговора, като Петков ще се радва това да е първо на КСНС, по-късно в Народното събрание и да се стигне до необятно единодушие.

Относно аудиенцията при папа Франциск, Петков е извънредно удовлетворен.

„ Показа огромна благосклонност към нас, даже останахме повече от избраното време “, похвали се Петков и добави, че папата е дало поддръжката си на държавното управление за битката против злото и корупцията.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР