Премиерът Кирил Петков призова Висшия съдебен съвет да си свърши

...
Премиерът Кирил Петков призова Висшия съдебен съвет да си свърши
Коментари Харесай

Кирил Петков призова ВСС да подкрепи искането за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор


Премиерът Кирил Петков прикани Висшия правосъден съвет да си свърши работата и да поддържа настояването на правосъдния министър Надежда Йорданова за предварително преустановяване мандата на основния прокурор Иван Гешев. За следващ път той разгласи, че няма доверие на настоящия oбвинител номер едно, осведоми БНР.

Министър-председателят разяснява дебата в Съвета след близо тричасовия си разпит в Софийската градска прокуратура по сигнала на укриващия се в Дубай Васил Божков, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Петков отхвърли детайлности за разпита, само че сподели, че е дал на следователите одитен отчет за нарушавания при публичните поръчки в разнообразни общини по времето, когато финансов министър беше Владислав Горанов:

„ Одитната организация, която би трябвало да одитира всички евросредства, по някакъв метод е проспала или не е видяла, че в доста от общините имаме централизация на над 90% със единствено един реализатор на европроекти “, сподели Петков.

Петков беше първият очевидец по чиито показания в средата на март Главната дирекция „ Национална полиция “ стартира следствието, поради което Борисов, Горанов и Арнаудова прекараха 24 часа в ареста.

По закон обаче способен орган да проверява някогашен министър председател и министър е следовател, а не проверяващ служител на реда. Затова и Софийската градска прокуратурата разпореди да бъдат повторени всички процесуално-следствени дейности, осъществени до момента.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР