Премиерът Кирил Петков присъства на дипломирането на 579 млади лекари

...
Премиерът Кирил Петков присъства на дипломирането на 579 млади лекари
Коментари Харесай

Кирил Петков към дипломиращи се лекари: Бихте ли бутнали човек от моста, за да загубите един човек, а не двама?

Премиерът Кирил Петков участва на дипломирането на 579 млади лекари в Медицинския университет в София. Той реши да направи нещо по-различно - вместо тирада, показа препоръките на собствен професор, а дипломиращите се отговаряха с повдигане на ръка.

" Тази заран взех решение да не ви чета речта си, а да ви кажа една лекция от мой професор. Ще имате избори. Първият вид - каквото и да извършите, все ще е добре. Вторият вид - да избирате сред положително и неприятно - и това е елементарно - избирате положителното. Третият вид - да избирате сред две несгоди. Ако управлявате трен и има човек на релсите, в случай че минете през него - газите, в случай че завиете, умират двама - какъв брой бихте избрали - един избавен или двама? Вдигнете ръце! А бихте ли бутнали човек от моста, с цел да загубите един човек, а не двама?! Трябва да се поставите на мястото на всеки - ватмана, индивида на релсите, на моста. Така и вие - какво става, в случай че съм пациента, който чака помощ, в случай че съм индивида в интензивното? Аз също бях изправен пред тежък избор. Боян Петров беше липсващ. Казаха ми, че петте индивида, които го търсят, могат да умрат. И аз трябваше да реша: да го търсим или да се върнат. Тогава си спомних тези три разновидността...За мой шанс времето се оправи. И летяхме като видяхме, че го няма. Но в живота няма втори късмет. С тази голяма отговорност, само че и уверен, че сте тъкмо тези хора, които могат да се оправят! ", показа Кирил Петков, представен от.

Президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министър председателят Кирил Петков, министрите на опазването на здравето и образованието и кметът на София участват на тържествената гала по дипломирането на абитуриентите от Випуск 2021 на Медицинския университет в София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР