Премиерът Кирил Петков отправя сериозни критики срещу президента Румен Радев,

...
Премиерът Кирил Петков отправя сериозни критики срещу президента Румен Радев,
Коментари Харесай

Кирил Петков пред Guardian: Служебен кабинет на Радев може да реши да плаща в рубли на Газпром

Премиерът Кирил Петков насочва съществени рецензии против президента Румен Радев, като дава изявление пред Guardian във връзка вота на съмнение против държавното управление.

Петков предизвестява, че бъдещо служебно държавно управление на Радев би могло да подписа бърза договорка с " Газпром ", която може да накара България да одобри схемата за разплащане в рубли за газа, и ще бъде по-предпазливо в опълчването си против войната.

Той предизвестява за допустима " фрапантна смяна " в българската поддръжка за Украйна при възможен неуспех на договарянията за сформиране на ново държавно управление с неговия мандат и разформироване на Народното събрание.

" Боя се, че България ще стане доста по-плаха, мека страна във връзка с реториката против войната и че част от нашия експорт (на помощи) към Полша внезапно ще се понижи. Боя се, че мощната ни позиция в Европейска комисия и на равнището на Европейския съвет ще стане доста по-уклончива, а няма да е мощен глас против Русия ", споделя той.

Петков разказва две аргументи за офанзивата против държавното управление - корупционните интерес и проруското въздействие в България, които " съюзиха сили ", с цел да смъкват властта.

Той показва, че Русия има огромен интерес от събарянето на българското държавно управление, тъй като ще покаже какво се случва, " в случай че не играеш по разпоредбите им " и ще е " превъзходен образец по какъв начин тактиката за газова диверсификация не работи ".

През април кабинетът " Петков " отхвърли да заплаща на " Газпром " по новата скица, наложена от Русия след въвеждането на глобите поради военната им експанзия в Украйна. Веднага по-късно съветският газов монополист приключи доставките на горивото за България, което докара до тежки упреци от страна на Румен Радев и ГЕРБ.

Въпреки това държавното управление съумя да контракти доставки на американски полутечен газ и даде поръчка, че цялото евентуално количество от азербайджански газ за България ще може да се получава от юли 2022 година, откакто до момента съзнателно беше отказвано от предходното управление на " Булгаргаз ".

Кирил Петков намерено приказва за несъгласията си с Румен Радев поради отхвърли за осъществяване на новите условия на " Газпром ".

Той показва, че Радев е " доста мощно срещу " даването на оръжия за Украйна през трети страни - а " ние бяхме доста мощно за това ". Той счита, че съветската агитация основава мощен тласък за политици като Радев да се застъпват за неутралитет, като цитира данни от социологически проучвания, съгласно които 20% от хората поддържат Русия, а 60 на 100 не желаят да се заема страна в спора.

" Може би президентът гледа единствено популистките отзиви. Личните му възгледи може би съответстват с тях и той не вижда същата незабавна потребност като нас да покаже водачество по тези тематики, да приказва в един глас с страните от Европейски Съюз и да бъде толкоз мощен съдружник на НАТО, колкото ние можем да бъдем ", споделя Петков.

" Войната сподели доста ясно кой чия страна заема. За страдание на държавното управление - тя създаваше от ден на ден неустойчивост, тъй като се постановяваше да се вземат тежки решения ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР