Премиерът Кирил Петков отклони критиките на президента Румен Радев заради

...
Премиерът Кирил Петков отклони критиките на президента Румен Радев заради
Коментари Харесай

Кирил Петков отклони критиките на Радев: Ще имаме много по-добри резултати

Премиерът Кирил Петков отклони рецензиите на президента Румен Радев поради ограниченията, които държавното управление ползва за облекчение на високите цени на тока. 

Часове откакто Радев разгласи, че " ", Петков разяснява: 

" Ние всички чакаме доста бързо да се случат нещата, които желаеме - цените да паднат, мораториумът да отпадне. Радваме се, че новите членове в КЕВР са огромни експерти, безусловно самостоятелни хора и чакаме в идващите 2 седмици да кажат своя план. За мен нещата се движат в вярната посока. Февруарските фактури включиха спомагателните помощи, които бяха акумулирани през декември и януари. Надявам се, че всички дребни бизнеси сега видяха разлика от януарската си фактура. Допълнително ще се случи това и в март ". 

Пред публицисти в Брюксел след срещата на Европейския съвет премиерът даде висока оценка за екипа на Министерството на енергетиката, който " дава всичко от себе си ", по думите му.

" Работи се, работи се целеустремено, само че всеки от нас желае да се случи по-бързо. Вярвам, че ще имаме доста по-добри резултати ", сподели още той. 

Петков отби и обвиняванията от страна на поради плануваното редуциране на средствата за прокуратурата през 2022 година с 20 млн. лева. 

" 20 милиона лв. ще се вкарат в просвета, при младите учени от Българска академия на науките със характерни задания - нови изявления, нови научни разработки. Бюджетът на прокуратурата е значителен и сега ", сподели той. 

Гешев разгласи за " празник за мафията " предлагането на депутати от ръководещото болшинство за прехвърлянето на средствата към Българска академия на науките от обвиняването. 

Петков обаче не се съгласи. 

" Всички плащаме много огромна цена на фона на равнището на правораздаването, което имаме. Даже плащаме прекомерно огромна цена. Тази смяна е посоката, в която би трябвало да има по-добър резултат за българската стопанска система и България като цяло ", сподели още той. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР