Премиерът Кирил Петков отговори на думите президента Румен Радев, който

...
Премиерът Кирил Петков отговори на думите президента Румен Радев, който
Коментари Харесай

Петков: Посещението ми в РСМ не беше прибързано, а закъсняло

Премиерът Кирил Петков отговори на думите президента Румен Радев, който по-рано през днешния ден съобщи, че българското посещаване в Северна Македония е било преждевременно. По думите му визитата освен, че не е било преждевременно, „ а е било извънредно доста закъсняло ".

„ Истината е, че ние сме изгубили 30 години в тези връзки. Посещението ми освен, че не е преждевременно, то е извънредно закъсняло. Не аз като министър-председател, то беше закъсняло като българската страна да има дейна позиция, да има градивен звук на деяние, да има ясни цели и прецизен метод. Съжалявам, че сме изпуснали толкоз години. Аз нямаше да понеса нито ден да забавя това посещаване ", сподели пред публицисти министър-председателят.

„ Вярвам, че в случай че не желаеме Балканите да останат най-бедните, най-корумпираните в Европейски Съюз, методът би трябвало да бъде заменен на база добросъседство, икономическо развиване ", уточни още той.

Той разяснява и последните събития в " Булгаргаз ".

„ Сигурен съм че направихме верните стъпки. За „ Булгаргаз” беше неуместно цената на газа да скача с 30%. Едновременно с това да се отхвърляме от мощности, които идват от Азербайджан, макар че са на по-ниска цена и да се оправдаваме през гръцка връзка, която в следствие нашите снабдители споделиха, че не е проблем да бъде заобиколена през Месемврия. Когато всеки българин би трябвало да заплати с 30% по-висока цена в средата на отоплителния сезон и всички се чудим по какъв начин да се оправим с високите цени на силата, да изпускаме такива благоприятни условия или от нарочна неточност, или от други ползи, за мен е неприемливо ", съобщи Петков.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1949990911872119
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР