Премиерът Кирил Петков обяви, че вярва повече на САЩ, отколкото

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че вярва повече на САЩ, отколкото
Коментари Харесай

Петков и Пеевски в опасна близост: Премиерът обяви, че вярва на САЩ, а не на Гешев

Премиерът Кирил Петков разгласи, че има вяра повече на Съединени американски щати, в сравнение с българската прокуратура в този миг. Той отговори на въпрос на депутата Йордан Цонев по време на парламентарния надзор през днешния ден. Питането бе обвързвано с попадането на народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски в листата „ Магнитски “ на Съединени американски щати, последвалите дейности на българската страна и изявления на Петков, в това число в качеството му на длъжностен министър на стопанската система.

Премиерът отговори следното: „ Освен гугъл, аз през вчерашния ден прочетох и фейсбук обявата и обяснението на Вашия народен представител, който седи до Вас. Истината е, че преди държавното управление на Америка да вземе и да постави хора на листа „ Магнитски “, минава през доста огромен филтър. Това не става просто по този начин. Първо би трябвало да има информация от посолството. После би трябвало да се прегледа през US Treasury. После би трябвало да мине през администрацията на Белия дом. После би трябвало да се оцени дали това ще донесе дипломатически скандал. В смисъл, филтрите са доста. И единствено тогава, като минат всичките тези филтри, лицата на листа „ Магнитски “ се поставят и се афишират.

Аз знам, че Вие обжалвате. Но шансът цялата американска администрация от-до да се е объркала, нали, постоянно съществува... Но аз персонално, за жалост, имам повече религия на тях, в сравнение с прокуратурата в този миг. И за какво: тъй като тя се ръководи непрозрачно и нейната успеваемост е задоволително неприятна. “

От Движение за права и свободи за следващ път упрекнаха Петков и държавното управление му, че са марионетки на предприемача Иво Прокопиев. Кирил Петков обаче отговори, че чака от тях сигнали против Прокопиев, и даде обещание съответна реакция на властта.

На излизане от пленарна зала премиерът даже поспори за малко лице в лице с Делян Пеевски и сътрудниците му.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР