Премиерът Кирил Петков обяви, че ще направи опит да договори

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че ще направи опит да договори
Коментари Харесай

Петков ще договаря допълнителни доставки на газ от Азербайджан

Премиерът Кирил Петков разгласи, че ще направи опит да контракти спомагателни количества природен газ за България от Азербайджан. Преди ден ръководителят на Европейска комисия и президентът на Азербайджан се договориха, че страната ще усилва износа си на газ към Европейски Съюз с всяка последваща година.

" Азерският газ покрива 1/3 от нужните ни количества. Ние всеки ден подаваме претенции към " Газпром " да си извършва контракта и да ни възвърне доставките. Но " Газпром " не дава отговор ", сподели Петков пред bTV.

Той разказва азерския снабдител като " предвидим сътрудник " за разлика от съветската страна. В делегацията в Баку ще взе участие и министърът на енергетиката Александър Николов.

Николов ще би трябвало и да скапе меморандума, който самият той подписа преди месеци с фонда Gemcorp, зад който изплуваха съмнителни ползи на остарели съветски вложители. Министерският съвет е взел решение да приключи меморандума, от което съгласно Петков няма да има правни последици за България.

Според Петков цените на горивата могат да бъдат следени от възможен нов състав на Комисията за защита на конкуренцията - един от регулаторите, които са заложени за промяна в плана за управническа стратегия на Политическа партия, по който Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ договарят.

Петков застана зад номинацията на Асен Василев за министър председател, като съобщи, че има вяра в качествата му.

" Аз към този момент отстъпих да не съм министър председател. Но не е обикновено сътрудниците да отхвърлят толкоз елементарно всяко последващо предложение на Политическа партия ", разяснява Кирил Петков.

Той отхвърли и рецензиите на ГЕРБ против номинацията на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ - по-рано през днешния ден опозицията разгласи ултиматума за кандидатурата му като " оповестяване на война ".

" Обявяваме война на системата на кражбите, които тези 6 месеца не успяхме да овладеем. Всеки, който вижда Бойко Рашков като оръжие против него, има доста секрети, от които се опасява ", беше коментарът на Кирил Петков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР