Премиерът Кирил Петков обяви, че по време на срещата днес

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че по време на срещата днес
Коментари Харесай

Петков: Повдигнах въпроса за езика на омразата срещу България в македонските учебници

Премиерът Кирил Петков разгласи, че по време на срещата през днешния ден с македонския си сътрудник Димитър Ковачевски е повдигнал въпроса с езика на омразата против България в македонските учебници.

" Трябва да махнем езика на омразата от македонските учебници, не би трябвало да има единствено обещания, а да забележим вкарване на общите триумфи на историческата комисия в действителните учебници в някогашната югорепублика ", сподели Петков в Скопие, където през днешния ден беше на посещаване.
Северна Македония даде обещание да не желае наши територии
Премиерите на България и Северна Македония Кирил Петков и Димитър Ковачевски дадоха обща конференция пред медиите след срещата си д...
Прочети повече
По думите му историците би трябвало да се срещат веднъж на месец. " Няма по какъв начин да създадем напредък, в случай че нямаме свършена работа. Който има срещу сходни срещи, персонално аз и Димитър Ковачевски ще реагираме, в случай че има сходни случаи ", безапелационен бе министър председателят.

Той добави, че отрицателните исторически обстоятелства не би трябвало да се пренебрегват, само че би трябвало да се прави ясна разлика сред, да вземем за пример, фашисткия режим, и българската народност, а не да се обвързват двете в учебниците.

Очаквайте детайлности!

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР