Премиерът Кирил Петков обеща публично да не се въвежда задължителна

...
Премиерът Кирил Петков обеща публично да не се въвежда задължителна
Коментари Харесай

Кирил Петков обяви условието за отпадането на зелените сертификате

Премиерът Кирил Петков даде обещание обществено да не се вкарва наложителна имунизация, най-малко до момента в който това държавно управление е на власт. Той пое този ангажимент от трибуната на парламента в отговор на въпрос от водача на " Възраждане "  Костадин Костадинов по кое време ще бъде анулиран " зеленият документ ". 

Петков обаче акцентира, че точно имунизацията е методът, по който да се оправим с пандемията.  " Искаме да махнем " зелените документи ", когато равнищата на отбрана на популацията са високи ", уточни той. По думите му, това може да стане, когато най-малко 70% от българите са ваксинирани. Към момента делът на имунизираните у нас бил малко над 35%. Той съобщи и че не се плаши от митинги в отговор на реплики на Костадинов със закани за готвени от " Възраждане " идната седмица огромни митинги против зелените документи. " Не се плашим, даже приветстваме митингите и правото на всеки да изрази мнение по водените от нас политики ", сподели Петков

Министър-председателят взе отношение и по горещата тематика за високите цени на енергоносителите. Той изясни, че политиката на неговото държавно управление е да отстрани течовете в областта на енергетиката, вместо да трансферира разноските върху крайните консуматори.  " 1,5 милиарда лева е цялостният пакет за бизнеса. Вчера е имало много добър прогрес по отношение на това по какъв начин тези помощи да се рамкират. Едно от нещата, които надграждаме, е, че тези помощи за бизнеса ще стартират от цена нагоре, доколкото знам това е 185 лева на мегават/час ", разясни той. 

Според него, потенциалът на електропроизводство би трябвало да се увеличи. Кирил Петков посочи още, че ще има огромни промени и в бранш превоз. " Правителството ще направи разбор за развиването на енергийния бранш ", акцентира министър председателят и увери, че това ще стане според клаузите на съдружното съглашение, както и при отчитане на националните ползи на страна. 

" Ще създадем целия разбор дружно, с цел да имаме една енергийна система, която ще бъде конкурентоспособна ", уточни Кирил Петков. Като огромно преимущество той означи обстоятелството, че страната ни има атомна електроцентрала. 

Премиерът посочи и нуждата от развиването в потреблението на геотермалната сила, която дефинира като " българско благосъстояние ", което до този миг не сме употребявали. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР