Премиерът Кирил Петков не е искал разплащането на 3,9 милиарда

...
Премиерът Кирил Петков не е искал разплащането на 3,9 милиарда
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Караджов разкри: Кирил просто не искаше Радев да разплати 3,9-те милиарда лева

Премиерът Кирил Петков не е желал разплащането на 3,9 милиарда лв. за ремонт и строителство на пътища да стигне до служебно държавно управление на президента Румен Радев, което да ръководи въпросните средства. Това лъсна от думите на районния министър в оставка Гроздан Караджов, който " разсекрети " диалог сред него и министър-председателя в разгара на абсурда за парите, довел до разпадането на кабинета и днешните диспути за вота на съмнение, импортиран от ГЕРБ и подсилен от Има Такъв Народ.



В бурна процедура по реплики сред Петков и Караджов, представителят на Има Такъв Народ в кабинета до момента съобщи няколко пъти, че не лъже и не е излъгал нито един път, само че непосредствено атакува " Продължаваме промяната " за това, че принизявала редовно хората на Слави Трифонов до чалгари. " И постоянно чалгарите са крадливите и най-лошите, а вие - най-висшите ", установи Караджов.

" Сега ще слушате, щом дърпате лъва за опашката ", закани се министърът. И стартира една по една да вади публични поръчки на министерства, поверени на Политическа партия от нейната квота. Обърна внимание и на органите на послушание на вицепремиера Асен Василев " Митниците " и Национална агенция за приходите.

" Национална агенция за приходите има една невероятна поръчка - поръчка за даване на услуги за 7 млн. лв. със съответствие за 50% качество и 50% за цена. Как авансово мерите качеството на ксерокопирните услуги? Как знаете коя компания по какъв начин ще снима. Можете това да оценявате, а дупките не можете. Бре! ", ядоса се Караджов.

И добави:

" Двойният стандарт е този който постави кол в колелото на обединението. Отношението към Има Такъв Народ като към трето качество хора докара до този срив. Аз тъй като не умея да неистина, доста пъти Ви го споделих в очите. Много огромни борци сте против корупцията, когато става въпрос за Има Такъв Народ и Министерство на регионалното развитие, само че не и за организациите и министерствата, следени от Политическа партия ".

И разкри забавния диалог с Петков, водещ към фигурата на Румен Радев:

" Във Вашия кабинет един път говорехме за тези въпроси и ми казахте: " Искаш ли да ти кажа за какво желаеме да има инспекции от Народно събрание за заплащанията? " Беше миг на признание. " Не, тъй като не ти имаме вяра, ние не имаме вяра, че ти ще откраднеш пари.

А тъй като не желая, в случай че падне кабинетът, оня в отсрещната постройка ( " Дондуков " 2 - б.р.), да се разплаща с компаниите. Ето това е истината. Това е истината за вашия прославен надзор и в Министерство на регионалното развитие, и във всичко. Затова беше целия този спектакъл пред Народно събрание. Страх ви е от длъжностен кабинет, нали? Мен не ме е боязън. Да ме ревизират от горната страна до долу. Да не би вас да ви е боязън? ", попита Гроздан Караджов.

А Кирил Петков, под викания " Мафия ", отвърна:

" Знаете ли по какъв начин това държавно управление може да бъде най-стабилното държавно управление в историята ни до момента. С няколко доста бързи хода - плащаме 3,9 милиарда лв. на Караджов с неговите 40% оценка в скритите стаи на Министерство на регионалното развитие. Веднага Тошко Йорданов не помни за Македония. После Борисов звъни по телефона, ние му подвигаме и му споделяме, добре, няма да Ви проверяваме. Единственото, за което не би трябвало да се приказва при Движение за права и свободи, пък е за " Магнитски ", там е огромният боязън, там е огромното терзание. И когато питах Слави за какво 40%, той сподели, ти нямаш проблем с Караджов, имаш проблем с мен. Защото господин Караджов е просто един брокер ".

ТЕМА преди 33 минути 1086 преди 1 час 560 преди 2 часа 1450
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР