Премиерът Кирил Петков направи изявление към българските граждани по повод

...
Премиерът Кирил Петков направи изявление към българските граждани по повод
Коментари Харесай

Петков за 100-те дни: Не сме доволни от скоростта на промяната, но тя идва

Премиерът Кирил Петков направи изказване към българските жители във връзка първите 100 дни на държавното управление, които изтичат през днешния ден.

„ В деня, в който се заклехме, КЕВР предложи голямо нарастване на цената на газа и тока, тъкмо при започване на отоплителния сезон, а цените на електрическата енергия на международните пазари започнаха да се повишават. 100 дни по-късно обаче КЕВР има ново управление, което следи цените да не се качват безпричинно в интерес на избрани производители “, декларира при започване на изказването си министър председателят.

Петков е безапелационен, че към този момент 100 дни кабинетът задържа цените на тока за битовите консуматори на равнищата от лятото на предходната година, а през април кабинетът ще продължи да обезпечава голяма финансова поддръжка за бизнеса с нов по-висок таван.

Правейки равносметка на свършеното, министър-председателят подчертава още върху резултатите от преодоляването на здравната рецесия, породена от „ Омикрон “, върху организацията на нашата страна за обезпечаване на помощ на бягащите от войната в Украйна и върху сполучливото привършване на техническите въпроси по линия на Плана за възобновяване и резистентност.

„ В сферата на корупцията битката е сложна. Реално ние нямаме работеща прокуратура и стъпките са по-бавни, в сравнение с ни се желае. 100 дни по-късно сме на път да закрием порочно работещите Специализиран съд и прокуратура, подготвен е законът за проверяващите функционалности на КПКОНПИ. Г-н Цацаров към този момент не оглавява тази комисия “, регистрира министър председателят Кирил Петков.

Пред българските жители министър-председателят показва мощната опозиция, която среща кабинетът в работата си в името на публичния интерес. „ Ние желаеме да напредваме още по-бързо, не сме удовлетворени от скоростта, с която идва смяната, само че се радваме, че бързо или постепенно тя идва - с по-малки крачки, в сравнение с и на нас ни се желае, само че в вярната посока “, безапелационен е министър председателят Кирил Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР