Премиерът Кирил Петков написа във фейсбук, че той и неговия

...
Премиерът Кирил Петков написа във фейсбук, че той и неговия
Коментари Харесай

Кирил Петков: С Димитър Ковачевски няма да се поддадем на провокации

Премиерът Кирил Петков написа във фейсбук, че той и неговия сътрудник Димитър Ковачевски няма да се подадат на провокации. Това бе отговорът му по отношение на мненията за отрязаната фотография с американския държавен секретар Антъни Блинкен, която бе оповестена в неговия профил

" Представете си жителите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно почитание, ценене на правата им и разцвет. Двете страни да способстват интензивно за развиването на общи компании, които да основават голяма добавена стойност дружно, да имат растящи стопански системи, да имат взаимни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи просветителни стратегии, да няма граница сред двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на ненавист, да строим автомагистрали, да имаме съвременни влакови линии. За доста тези думи звучат като фантазия, други провеждат всевъзможни провокации това да не се случи, трети просто не желаят непоклатимост на Балканите. Аз и Димитър имаме вяра, че това е допустимо, и няма да се подаваме на провокации, а ще работим целеустремено и дружно, с цел да го реализираме. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете! ", декларира Кирил Петков.

Премиерът Кирил Петков разгласява фотография с сътрудника си от Северна Македония Димитър Ковачевски.

Появи се и коментар от Димитър Ковачевски.

" Надявам се, че става въпрос за неволен пропуск ", разяснява той.

Ковачевски акцентира, че " договарянията с България се водят според европейските полезности и спазването на достолепието на двете страни ".

Македонската съпротива в лицето на ВМРО-ДПМНЕ към този момент излезе с декларация, в която написа, че Северна Македония е " унизена " с изрязването на Ковачевски от фрагмента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР