Премиерът Кирил Петков коментира пред bTV предстоящото си посещение в

...
Премиерът Кирил Петков коментира пред bTV предстоящото си посещение в
Коментари Харесай

Кирил Петков: Тръгваме към Киев в сряда

Премиерът Кирил Петков разяснява пред bTV идното си посещаване в Украйна. Той направи това в Царево, където нощес посрещна Възкресение Христово.

„ В Киев чакаме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, тъй като е война. Ще вървим до Полша и оттова не бих споделил тъкмо маршрута, само че има специфична подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата ", изясни министър председателят.
"Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме дали обещание от Министерския съвет. Малка или огромна – това е помощ. Второ, обединението би трябвало дружно да покаже поддръжка за Украйна. Бидейки там, това е символика. Неслучайно и другите водачи отидоха там, тъй като едно е да се приказва по "Фейсбук ", а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското държавно управление, че сме с тях. Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса по какъв начин е допустимо нашият транспортен съд от Черноморск да се върне назад ", сподели още Петков.
Не на последно място задачата е да се излезе с едно общо известие на обединението.
"Да чуем какви са техните действителни потребности, тъй като имам възприятието, че всеки приказва военна или невоенна помощ. Но хората там имат действителни потребности, време е да влезем в детайла от какво имат потребност и какво България може да даде ", разясни Кирил Петков.
"Аз персонално бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, само че като министър председател моята първа задача е да създадем тази коалиция да излезе с една обща позиция ", посочи той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР