Премиерът Кирил Петков коментира критиките на президента Радев срещу него,

...
Премиерът Кирил Петков коментира критиките на президента Радев срещу него,
Коментари Харесай

Петков отвърна на Радев: Направихме правилните стъпки за Булгаргаз и Северна Македония

Премиерът Кирил Петков разяснява рецензиите на президента Радев против него, като изясни, че във връзка с "Булгаргаз " и Северна Македония са взети верните стъпки. "Съжалявам, че толкоз години сме изпуснали и нямаше да понеса нито ден да забавя това посещаване. Вярвам, че в случай че не желаеме Балканите да останат най-бедното, най-корумпираното и най-некоординираното място в Европейски Съюз, методът би трябвало да бъде заменен ", сподели Петков.
 
"За "Булгаргаз " за мен беше неуместно цената на газа да скача с 30% и по едно и също време с това да се отхвърляме за мощности, които могат да са на по-ниска цена и да се оправдаваме през гръцка връзка, която нашите сътрудници от Азербайджан споделиха, че не е проблем да заобиколи през Месемврия ", сподели министър председателят Кирил Петков.
 
Недопустимо е да изпускаме такива благоприятни условия поради нарочна неточност или други ползи, счита той.   "Оттук нататък по този начин ще бъде - всеки, който се пробва да направи неверни решения, които да костват всички българи, в случай че успеем да потвърдим, че това е реалност, ще постъпим по този начин с всички сдружения. Факт е, че "Булгаргаз " е можел да има по-евтин микс ", безапелационен е министър председателят.
 
За визитата си в Северна Македония Кирил Петков разяснява, че България е изгубила 30 години в връзките с югозападната ни съседка, закъснели сме с дейната си позиция, градивния звук и ясните цели.  "Съжалявам, че толкоз години сме изпуснали и нямаше да понеса нито ден да забавя това посещаване. Вярвам, че в случай че не желаеме Балканите да останат най-бедното, най-корумпираното и най-некоординираното място в Европейски Съюз, методът би трябвало да бъде заменен ", сподели Петков.
 

 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР