Премиерът Кирил Петков имаше днес среща с работодателски организации. След

...
Премиерът Кирил Петков имаше днес среща с работодателски организации. След
Коментари Харесай

Петков за Борисов: Оправяме му бакиите от последните 10 г, а той нагло казва, че за 1 ден щял да реши всичко

Премиерът Кирил Петков имаше през днешния ден среща с работодателски организации. След нея даде брифинг и прикани хората да не се поддават на суматоха. Той упрекна обществените мрежи и ГЕРБ, без да посочва партията поименно - за разлика от суматохата с цените на горивата, когато ги уточни непосредствено.

" Следим доста деликатно всички артикули. Не се поддавайте на суматоха, не се поддавайте на фейсбук, няма да свършат тези артикули. Знаем, че цените се качват, само че това би трябвало да е съгласно инфлацията - под 10 на 100, а не с пъти. Не давайте опция на спекуланти да ловят риба в мътна вода. Имаме държавно управление, което работи. Фейсбукът и суматохите не би трябвало да бъдат част от всекидневието, с цел да можем да нямаме произшествия като този, който се случи с олиото ", сподели министър председателят.

Той разяснява събранието на ГЕРБ през вчерашния ден и косвено упрекна Бойко Борисов и партията му за допринасяне на несигурността в обществото.

" Големите проблеми, които не са се решавали за последното десетилетие, би трябвало да ги решим за 90 дни. 10 години политическите водачи нищо не са създали, ние гасим пожар след пожар, на всички места е продъдена системата, а в същия миг чуваме изявления от политически водач, че. Ами къде бяхте 10 години? Сега за 90 дни би трябвало да оправим всичките ви бакии. Да, запретнали сме ръкави и ще ги оправим, само че е безумно безочливо да се чуват такива изявления. Точно поради такива изявления имаме такива спекулативни рецесии ", съобщи Кирил Петков.

Кирил Петков удостовери, че президентът Володимир Зеленски в телефонен диалог го е помолил за военна помощ, само че не сподели какво му е дал отговор:

" Истината е, че той помоли за всякаква помощ. Помоли за нескончаем метод за диалозите на равнище Европейски Съюз за тяхната пътека за интеграция в Европейски Съюз. Благодари на българското държавно управление за помощта досега и за отворената необятно опция за поддръжка на майките, които идват от Украйна. "

По отношение на обезщетенията за бизнеса за цените на енергоносителите, стана ясно, че те ще продължат и през април. А по-късно ще се мисли за нови, с по-високи стойности, сподели вицепремиерката Корнелия Нинова. Освен това държавното управление ще се опита да обезпечи за бизнеса и търговците дълготрайни контракти - за най-малко година, с цел да има предвидимост в цените.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР