Премиерът Кирил Петков и министърът на образованието Николай Денков ще

...
Премиерът Кирил Петков и министърът на образованието Николай Денков ще
Коментари Харесай

Кабинетът ще иска обяснение от Фандъкова за неусвоени средства за нови градини в София

Премиерът Кирил Петков и министърът на образованието Николай Денков ще поканят на среща кмета на София Йорданка Фандъкова, с цел да обсъдят казуса с построяването на нови детски градини в София.

Това разгласи след постоянното съвещание на кабинета през днешния ден представителят на държавното управление Лена Бориславова.

„ Ще бъде разисквано за какво има неусвоени средства по стратегиите за създаване на нови детски градини в случай, че сме изправени пред казуса с дефицит тук-там в детските градини и ясли в София “, посочи Бориславова.

На съвещанието през днешния ден кабинетът е решил 14 общини да получат 3 млн. лева за създаване на нови детски градини или корпуси към съществуващи здания. Отнася се за общините: Белица, Айтос, Бургас, Малко Търново, Руен, Долни чифлик, Кайнарджа, Твърдица, Ботевград, Своге, Опан, Чирпан и Ямбол.

Община Троян пък ще получи пари за реорганизация на постройката на начално учебно заведение „ Христо Ботев “. В същото време средствата, планувани за създаване на две нови детски градини в благоевградските квартали „ Еленово-I” и „ Баларбаши “, ще бъдат върнати в държавния бюджет.

Министерският съвет е одобрил и спомагателни 96 168 лева за финансиране на новите предпазени детски градини и учебни заведения, получили подобен статут през актуалната образователна година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР