Премиерът Кирил Петков е разбрал за намерението на Слави Трифонов

...
Премиерът Кирил Петков е разбрал за намерението на Слави Трифонов
Коментари Харесай

Петков обвини ИТН в нездрав интерес към обществените поръчки от АПИ

Премиерът Кирил Петков е схванал за желанието на Слави Трифонов да отдръпна министрите си дружно с всички останали - от изказването на водача на Има Такъв Народ във Фейсбук. Опитът му да получи достъп до него посредством Тошко Йорданов е, че той като ръководител на ПГ на Има Такъв Народ " не е оторизиран да приказва " с премиера.

Петков призна, че връзката сред двамата е прекъснала още през април, откакто " Продължаваме промяната " отхвърлиха да поддържат Любомир Каримански за гуверньор на Българска народна банка.

Демонстративното овакантяване на Гроздан Караджов, Теодора Генчовска и Радостин Василев от съвещанието на кабинета не е изненадало Петков, само че той твърди, че е очаквал те да се върнат, тъй като " никой виновен политик не може да пусне страната в такава серпантина на избори ".

" Когато правиш актуализация на бюджета, с цел да преодолееш инфлацията, последното нещо, което искаш да дадеш, са 3,6 милиарда лева за строителни компании. Искаме актуализацията да отиде за пенсии, млади фамилии с деца, Данък добавена стойност на хляба и понижаване на цената на горивата. Не знам по какъв начин АПИ може да похарчи тези пари. Караджов споделя " Не се тормозете, това е мой проблем, аз ще ги похарча, би трябвало строителство ". Но това е невиждан бюджет ", разяснява Петков пред bTV.

Той загатна, че част от водачите на Има Такъв Народ са влезнали в ръководството, " с цел да се опитат да вземат едни публични поръчки през АПИ. Когато това не се случи, те взеха решение, че няма за какво да са в това ръководство и излязоха ".

Петков не е разговарял с депутати от партията на Трифонов, само че прикани за поддръжка за кабинета хората, " за които отговорността към страната е по-голяма от лоялността към този човек ".

Той разказа фрапантен образец на връзка с Има Такъв Народ във връзка неразбирателствата с Гроздан Караджов. Според Петков - Трифонов е държал всички министри " да му рапортуват " персонално.

" Беше ми декларирано, че в случай че имам проблем с Гроздан Караджов, имам проблем с господин Трифонов. Защото господин Караджов е " просто един брокер ", сподели още той пред bTV.

В същото време Кирил Петков оцени като " доста добра " работата на Александър Николов като министър на енергетиката от Има Такъв Народ и похвали екипа на Теодора Генчовска за договарянията със Северна Македония, по които може да се реализира прочут прогрес.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР