Премиерът Кирил Петков е провел разговори в Конгреса и в

...
Премиерът Кирил Петков е провел разговори в Конгреса и в
Коментари Харесай

Кирил Петков е провел разговори в Конгреса и в Световната банка

Премиерът Кирил Петков е провел диалози в Конгреса и в Световната банка. Той е получил мощна поддръжка за напъните на България в битката с корупцията по време на срещите му в Държавния департамент на Съединени американски щати във Вашингтон, оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет. В Държавния департамент на Съединени американски щати министър председателят Кирил Петков се срещна с основния консултант по енергийните въпроси Амос Хохщайн, с подсекретаря по политическите въпроси на Съединени американски щати Виктория Нюланд, както и с координатора по политиката на глобите Джим О " Браян.

Петков е изложил ограниченията на кабинета за премахване на корупцията, както и с действителните стъпки за осъществяване на правосъдна промяна.

Разговорите са били с акцент и върху енергийната обстановка, след прекъсването на природния газ от Русия и напъните да се обезпечи диверсификация и енергийната самостоятелност. Премиерът Кирил Петков е изтъкнал напъните на кабинета да бъдат открити дълготрайни решения за страната. Петков подчертава върху евентуалните благоприятни условия в тази посока и смисъла на интернационално съдействие, и по-специално със Съединени американски щати, по енергийните тематики.

Премиерът Кирил Петков е удостоверил безапелационната българска позиция във връзка с съветската експанзия в Украйна, а представителите на Съединени американски щати са приветствали поддръжката на България. Министър-председателят означи още филантропичната помощ, която страната ни оказва на Киев, както и решението ни да предоставим военно-техническа помощ на Украйна.

След срещите си в Държавния департамент, министър-председателят Кирил Петков е посетил Съвета по национална сигурност на Белия дом, където е разговарял със съветника по национална сигурност Джейк Съливан.

В Съединени американски щати са и министърът на енергетиката Александър Николов, министърът на защитата Драгомир Заков, както и от заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР