Премиерът Кирил Петков е на изслушването в парламента за резултатите

...
Премиерът Кирил Петков е на изслушването в парламента за резултатите
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Петков обнадежден за Скопие, ГЕРБ го призова да намали ентусиазма

Премиерът Кирил Петков е на чуването в Народното събрание за резултатите от визитата му в Република Северна Македония и извършеното в България междуправителствено съвещание.

Изслушването е по предлагането на депутатите от ГЕРБ-СДС Даниел Митов и Екатерина Захариева. 

„Димитър Ковачевски е от една седмица министър председател на Северна Македония, а четири от тези дни прекара с нас. Подписахме 3 основни меморандума“, съобщи Кирил Петков.

„Ние по никакъв метод не пренебрегваме българската позиции. Докато вървят полемиките за стопанска система, инфраструктура, говорихме и за правата на българите в Северна Македония. Ковачевски сподели, че той не вижда проблем да обвърже българите с тяхната конституция. Не се ангажира с време, само че това е прогрес. Много заявления са се казвали от двете страни, само че същинската работа не е свършена“, означи той.

Екатерина Захариева посъветва премиера Петков да понижи малко ентусиазма. 

Тя го попита дали се възнамеряват общи събития сред България и Северна Македония. Само след няколко дни е 4 февруари – годишнина от рождението на Гоце Делчев.



Петков отговори позитивно: Ще има общи събития и първото от тях ще е за годишнината от рождението на Гоце Делчев.

Според премиера управниците на Северна Македония са се убедили, че политическото говорене е сменено с действителни дейности.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР