Премиерът Кирил Петков е доволен, че българският парламент е излязъл

...
Премиерът Кирил Петков е доволен, че българският парламент е излязъл
Коментари Харесай

Кирил Петков излезе от НС доволен

Премиерът Кирил Петков е удовлетворен, че българският парламент е излязъл с декларация за войната в Украйна. Беше значимо да покажем, че институциите работим в синхрон, когато опира до националните ползи на България, съобщи пред медиите в Народното събрание той.

Сутринта властта посочила съгласуваност с президента, а в този момент има изява на по този начин и сред Министерски съвет и Народното събрание. Това е тъкмо образец по какъв начин би трябвало да приказваме в един глас, разясни министър председателят. Той още веднъж изрази терзанието си за българите в Украйна. Множество работни групи проучват по какъв начин тези от тях, които желаят да се върнат, биха могли да го създадат и през кой пункт това да стане. Българското държавно управление има мандат да поддържа наказания против Русия, само че както той посочи, внимава се по какъв начин всяка глоба ще ни де отрази. Наш приоритет е деескалация на напрежението, съгласно министър-председателя. Българското държавно управление не приказва на ангро някакъв език, имаме работни групи, проверяваме всяка обстановка, всички придвижвания, които вършим са доста добре премислени, сподели Кирил Петков. Българският интерес ще бъде ясно оценен и ясно подсилен на база нашите дейности, акцентира той.

Имаме подготвеност да приемем и украински жители, стана ясно от думите му. В момента министърът на нововъведенията и растежа работи дружно с министър Генчовска във Външно министерство, с цел да сме сигурни къде да изпратим превоз, с цел да можем тези хора да ги върнем с български превоз и автобуси.

Министърът на туризма следи къде биха могли те да бъдат настанени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР