Премиерът Кирил Петков е договорил с вицепрезидента на САЩ Камала

...
Премиерът Кирил Петков е договорил с вицепрезидента на САЩ Камала
Коментари Харесай

Ще има ли по-евтин газ за България?

Премиерът Кирил Петков е договорил с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис доставки на полутечен газ към България на цени, по-ниски от тези на " Газпром ". Това оповестиха от държавната пресслужба. Припомняме, че министър председателят е на посещаване в Съединени американски щати. Очаква се доставките да стартират от юни месец. След срещата вицепрезидентът на Съединени американски щати разгласява фотография с Кирил Петков, където не се загатва нищо за сделката, за която оповестиха от пресцентъра на премиера.

От опозицията в Народното събрание обаче се усъмниха в изказванието на Кирил Петков.

Президентът прикани КЕВР и „ Булгаргаз” да разгласят цените, тъй като, по думите му, бизнесът и топлофикациите работят в неопределеност.

Междувременно депутатите взеха решение да основат Временната комисия за инспекция на събитията, довели до прекъсване на природния газ от " Газпром ". Предложението беше признато с единогласие, като 202 депутати гласоподаваха " ЗА ". Председател на комисията ще бъде депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

Депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров прикани в края на своята работа Комисията да предложи да се заведе дело против " Газпром ", само че от ГЕРБ обявиха, че не е добра концепция.

Повече вижте във видеото!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР