Премиерът Кирил Петков е декларирал при встъпването си във властта

...
Премиерът Кирил Петков е декларирал при встъпването си във властта
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков живее в жилище на приятел, вицето му Асен Василев няма кола

Премиерът Кирил Петков е заявил при встъпването си във властта в края на предходната година два релативно дребни банкови влога, един апартамент от 83 квадрата в столицата, на който обаче не е притежател, и два фамилни автомобила – Лексус и Мини купър. Той обаче е напълно притежател на сладкарницата на брачната половинка си Линда, а има и дялове в две компании – „ Скиноа “ ООД и „ Верита “ ООД. Това демонстрират оповестените доскоро от КПКОНПИ имуществени заявления на лицата заемащи обществени длъжности. Кирил Петков има два доларови влога – единият е с 50 хиляди, а другият – със 70 хиляди $. Има и банков депозит с 20 хиляди лв. в него. Не е давал заеми, нито употребява заем. През 2020 година министър председателят – тогава бизнесмен, е приел да живее в апартамент от 83 квадрата в столицата, който обаче не е негова благосъстоятелност, написа в декларацията. Двата фамилни автомобила – Лексус и Мини Купър са обща съпружеска благосъстоятелност с Линда Петкова.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев има само дребен апартамент от 54 квадрата в столицата, който е придобил през 2016 година против 58 хиляди лв. и влог със 66 060 лева в него. Не е заявил коли, аграрни земи или заеми. До 7 май м.г., т.е. към назначението му за длъжностен министър на финансите, Асен Василев е бил едноличен притежател на капитала на „ СТВ Консълтинг “ ЕООД и шеф на сдружението. На тази дата той е продал собствеността си на Марио Сотиров.

Имоти за общо 801 888 лева има министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер и брачната половинка му Виолета, излиза наяве от имуществената им декларация. Семейство Лорер имат дялове от 6 жилището. Семейството има и 2/6 от магазин в морската столица. В София пък двамата имат по 3/8 от апартамент с величина 73 кв. метра, само че още веднъж добит посредством подаяние. Семейство Лорер има и две вили във Варна - едната е добита на стойност 58 000 лева и е с величина 916 кв. метра, а втората - за 58 674 лева и е с повърхност 729 кв. метра. Семейството има три права на градеж във Варна, най-голямото от които е 130 кв. м., само че още веднъж имат единствено 1/6 от него. Притежават и по 1/6 от два имота в Кранево - единият е 10 хиляди квадрата, а другият - 15 хиляди В София съпрузите имат и два предварителни контракта за покупко-продажба. Отделно Лорер са притежатели на дялове от три ниви в Бистрица край София и във Варвара край Царево с обща повърхност 9 декара. В банка фамилията държи общо 41 901 в левове, както и 112 279 евро в Белгия и Лихтенщайн. Лорер има и скъпи бумаги на стойност 19074 лева, както и държи 0,5% от капиталовия фонд Brightcap Venture Cooperatief, учреден от него, и 51% във компанията " Лоза БГ ". Даниел и Виолета Лорер не са заявили коли и влогове.

Два жилището в София има вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова, демонстрира имуществаната й декларация пред КПКОНПИ. Единият, добит през 1999 година за 28 233 лева, е с повърхност 125 кв. метра. С него върви и гараж 23 квадрата, платен за 4275 лева Другият апартамент е по-малък - 89 квадрата. Той е платен през 2004 година за 21 514 лева В Мизия Нинова има и 1/6 от апартамент, а брачният партньор й има дял от къща, както и от равнища, които обаче са добити по завещание. Семейство Нинови са притежатели и на един автомобил - " Акура МДХ ", платен за 15 хиляди лева през 2018 година Вицепремиерката разполага с 5 хиляди лева налични парични средства, а в банка фамилията държи 55 хиляди лева Съпругът на Нинова е вложил 11 226 лева в пенсионен фонд.

Вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов няма апартамент на лично име. Всички парцели, с които семейство Сандови разполага, са благосъстоятелност на брачната половинка му Яна, демонстрира имуществената декларация пред КПКОНПИ. Яна Сандова е собственичка на апартамент в София с размер 98 квадратни метра, има елементи от още два с повърхност 82 и 61 квадрата. Тя има и гараж, мазе и таванско помещение. Борислав и Яна Сандови разделят един общ автомобил " Форд Фиеста ", платен за 2 хиляди лева предходната година. Вицепремиерът няма нито пари в наличност, нито банкови влогове. Съпругата му пък държи в банка 73 647 лева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР