Премиерът Кирил Петков даде интервю за предаването Наrdtаlk на ВВСОсновното

...
Премиерът Кирил Петков даде интервю за предаването Наrdtаlk на ВВСОсновното
Коментари Харесай

Би Би Си подложи Кирил Петков на кръстосан разпит

Премиерът Кирил Петков даде изявление за предаването Наrdtаlk на Военновъздушни сили

Основното в това изявление обаче бяха не толкоз отговорите, които Петков даде, а въпросите, които му бяха заложени, написа

Водещият изявлението сподели удивително познаване на проблемите в България. Сред тематиките, които той повдигна бяха:

– разнобоят в изявленията на Петков от една страна и президента Румен Радев и военния министър Стефан Янев от друга що се отнася до участието на България в НАТО и позицията ни по отношение на Русия и нейната инвазия в Крим;

– конституционната и законодателна неспособност да бъде заменен основния прокурор;

– следствията против някогашни ръководещи, в това число на фотоси с пари, кюлчета и пистолети;

– положителните макроикономически индикатори на България, само че и обстоятелството, че страната е най-бедната в ЕС;

– неприятната демографска реалност, в която доста млади, умни и образовани българи избират да изоставен страната.

На всички тези въпроси Петков отговори в нормалния си жанр. Той сподели, че България е предан член на НАТО и с батальона, който построява във връзка рецесията в Украйна, желае да бъде освен потребител на сигурност, само че и да способства за тази сигурност.

Петков описа за листата с политици и предприемачи, за които има обществена информация, която ги свърза с корупция, който занесе на Иван Гешев.

Повтори и тезата си, че България има всички предпоставки да бъде сполучлива страна без корупция, като се стимулира, че у нас живеят 6,5 млн. души, което съставлява два квартала на Ню Йорк.

Изтъкна, че една огромна част от неговата партия “Продължаваме промяната” е формирана от млади и образовани българи, които са предпочели да се върнат в България.

Специален акцент в изявлението бе политиката на България във връзка с Северна Македония. Петков изясни, че българите в Северна Македония нямат законово обезпечени права като всички останали етнически общности в тази страна.

Водещият посочи, че по тази тематика българският министър председател е много уязвим, тъй като в Европейският съд за правата на индивида има каузи, които са заведени от македонци по отношение на България. И още веднъж означи разминаване с президента, който съобщи, че визитата на Петков в Скопие е било неточност.

На пряк въпрос дали България желае Северна Македония да влезе в Европейски Съюз Петков отговори: “Абсолютно. Няма никакви подозрения в това”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР