Премиерът Кирил Петков даде интервю на водещия на Панорама по

...
Премиерът Кирил Петков даде интервю на водещия на Панорама по
Коментари Харесай

Кирил Петков: Крайният потребител няма повече да плаща обяда

Премиерът Кирил Петков даде изявление на водещия на " Панорама " по Българска национална телевизия Бойко Василев тъкмо преди да тръгне за Брюксел: 

" Имаме извънредно доста проблеми във всички вероятни браншове. Все отново има една последователност от служебния към новия кабинет. Предишният министър-председател сега е част от новия кабинет, по този начин имах човек, който да попитам още първоначално. Преди като министър нямах тази примственост, предадоха ми кабинета и споделиха да се оправям. 

Не е обикновено на първия ден от новото държавно управление да имаме подобен скок на цените, най-малко една седмица да бяха изчакали, да има зам.-министри, от тази позиция това, което се случи, беше вярната стъпка. От тук нататък желая да се обследва преди крайният клиент да заплаща по-високи цени, би трябвало да сме сигурни, че през системата не изтичат средства - към достъвчици и други контрагенти. Това с крайния консуматор да стане мярка, когато няма друга опция.

Този мораториум даде глътка въздух. Може би ще се вдигнат цените, само че това не може да е първата стъпка. Да, цените се качват, само че моят първи въпрос е за какво, откакто имаме контракт за по-евтин газ, за какво не го оизползваме, за какво отчасти го вкарваме, разликата е близо 50%. Да забележим по какъв начин тази цена ще рефлектира върху парното. Не е толкоз просто. Да качим цената на парното. За страдание всички употребявали системата, се надяват че дребният консуматор " ще заплати обяда ", само че това време свърши. Следващите 3 месеца това ще вършим. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР