Премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че Гърция планира да поиска санкции

...
Премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че Гърция планира да поиска санкции
Коментари Харесай

Мицотакис: Санкции за страните от ЕС, които отказват бежански квоти

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи, че Гърция възнамерява да изиска наказания против държави-членки на Европейски Съюз, които отхвърлят бежански квоти, съобщи БГНЕС.
„ По-голямата част от хората, преминаващи граници, с цел да влязат в Европа през Гърция, са мигранти, а не бежанци, за разлика от 2015 година. " съобщи той пред Народното събрание.
" Бежанците са едно нещо, икономическите мигранти - напълно друго ", сподели Мицотакис в отговор на въпрос на водача на Meрa25 Янис Варуфакис, който прикани за прекъсване действието на прословутия претъпкан приемен център Мория на остров Лесвос.
„ Трябва да признаем, че въз основа на действителни данни казусът, с който в този момент се занимаваме, е този с миграцията, а не толкоз бежанския “, сподели той.
През 2015 година сирийците са представлявали към 75 % от идващите, до момента в който през днешния ден делът им е понижен до 20 %. Около половината от тях са стопански мигранти от Афганистан и Пакистан, сподели Мицотакис и добави, че те са били незаконно превозени от от проведени кръгове трафиканти на хора.
Мицотакис изложи четири паралелни политики, подхванати от държавното управление в опит да се намерят средства зда справяне със обстановката, а точно по-строга и обективна система за предоставяне на леговище (която ще бъде избрана в законопроект, който скоро ще бъде импортиран в парламента); по-добра съгласуваност сред другите държавни служби, както и сред държавните и неправителствените организации за възстановяване на мониторинга и отчетността; по-строг граничен надзор, в това число увеличени морски патрули и спомагателни гранични принуди в региона на Еврос; и най-после, акция за повишение вниманието към миграционно-бежанската рецесия като интернационален въпрос.
" Иcкaм дa бъдa aбcoлютнo яceн: Турция cъщo трябвa дa пoeмe cвoятa oтгoвoрнocт. Тя e cпocoбнa дa кoнтрoлирa мигрaциoннитe пoтoци в Eгeйcкo мoрe. Тя нe трябвa дa cъздaвa впeчaтлeниe, чe изпoлзвa тoзи въпрoc зa coбcтвeнитe cи гeoпoлитичecки цeли ", безапелационен бе министър председателят на Гърция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР