Премиерът Кириакос Мицотакис обяви подкрепа от 420 милиона евро за

...
Премиерът Кириакос Мицотакис обяви подкрепа от 420 милиона евро за
Коментари Харесай

Туризмът в Гърция ще получи подкрепа от 420 млн. евро

Премиерът Кириакос Мицотакис разгласи поддръжка от 420 милиона евро за всички гръцки туристически предприятия, откакто Европейската комисия удостовери утвърждението си на държавни дотации, ориентирани към поддръжка на засегнатите от пандемия браншове, разяснява в. " Катимерини ".

Осигуряването на пари в брой е взаимно изпитание на министерствата за развиване и туризъм, както и на Гръцката конфедерация на туризма (SETE), сподели министър председателят.

420 милиона евро ще бъдат разпределени по следния метод: Малките и междинните предприятия ще приберат 350 милиона евро , по-големите ще получат 50 милиона евро, а други 20 милиона ще отидат за покриване на належащи потребности, без значение от размера на предприятията получатели.

Парите ще бъдат ориентирани посредством същата платформа, която към този момент се употребява за подкрепяне на бранша на питателните услуги.

" Това е оборотен капитал, дотация, която ще доближи 400 000 евро за данъчен регистрационен номер. Това ще визира целия набор от туристически предприятия, т.е. хотели, курорти, наети стаи и къмпинги, както и туристически организации и туристически автобусни услуги. Той е ориентиран най-вече към дребни и междинни предприятия ", сподели Мицотакис на среща с представители на туристически компании по отношение на поддръжката за бранша.

Субсидията ще възлиза на 5% от оборота за туристическите компании за настаняване и 2,5% за останалата част от бранша, с таван от 400 000 евро. Парите ще бъдат освободени от налози и предпазени от конфискация. Подаването на заявки ще се прави посредством уеб страницата ependyseis.gr, оценката ще бъде незабавна и изплащането на безвъзмездните средства ще пристигна незабавно след утвърждението на всяко заявление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР