Премиерът има насрочена командировка в Нидерландия тази седмица, издадоха източници,

...
Премиерът има насрочена командировка в Нидерландия тази седмица, издадоха източници,
Коментари Харесай

Денков се среща с премиера на Нидерландия Марк Рюте

Премиерът има планувана командировка в Нидерландия тази седмица, издадоха източници, ангажирани с организацията на пътуването. Денков ще се срещне с премиера Марк Рюте в Хага на 8 февруари.

Очаква се да разясняват най-належащите външнополитически цели на държавното управление - влизане в сухопътен Шенген тази година, в еврозоната от 1 януари 2025 година и други въпроси, свързани със сигурността в Европейския съюз, написа 24 часа.

Освен министър председател на основния за България европейски сътрудник – Нидерландия, Рюте е и главен претендент за поста общоприет секретар на НАТО след приключване на мандата на Йенс Столтенберг през септември.

От държавната пресслужба потвърдиха, че визитата на премиера в Хага е планувано за тази дата.

Тази седмица за Съединени американски щати ще пътуват единствено трима министри – финансовият, икономическият и енергийният. Те няма да употребяват държавния еърбъс, каквито спекулации имаше предходната седмица.

В същото време стана ясно и че американският държавен секретар Антъни Блинкен e отпътувал в неделя на посещаване в Близкия Изток, с цел да спомага за освобождение на заложниците на „ Хамас " в линията Газа и да подсигури филантропична пауза.

Това изяснява и за какво визитата на Денков в Съединени американски щати, за която той удостовери, че се приготвя, няма по какъв начин да се случи тъкмо тази седмица.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР