Премиерът и ръководена от него българска делегация посети мястото, на

...
Премиерът и ръководена от него българска делегация посети мястото, на
Коментари Харесай

Кирил Петков в Буча: Няма политически линии, когато става дума за човешки ценности

Премиерът и ръководена от него българска делегация посети мястото, на което са заровени 97 души. Човек изгубва политическото говорене и усеща човешката покруса, съобщи Петков и добави, че България е част от демократичния свят и в един глас би трябвало да кажем - това е неприемливо.

Министър-председателят разяснява идното гласоподаване в българския парламент на решението за изпращане на военнотехническа помощ за Украйна. " Това тук не е въпрос на коалиция и на съпротива. Това е въпрос на човешки полезности. Време е България да се сплоти към човешките полезности - на народна власт, на ценене на човешки права, на ценене на човешкия живот. Мисля, че ще се обединим към тази позиция ", съобщи Петков.

Попитан дали не рискува рухване на държавното управление, министър председателят съобщи, че всеки приказва за това от първия ден на кабинета. Както виждате, не е паднал, не мисля, че ще падне, добави Петков.

Всеки би трябвало да вземе своето решение, когато е добре осведомен, сподели министър председателят и изрази вяра визитата на българската делегация да помогне за осведомения избор. " На база на тази информация всеки би трябвало да застане пред личната си съвест и да си каже - що за човек съм, какви са ми полезностите, какви са ми правилата, желая ли да съм нерешителен и да преклоня глава, имам вяра ли, че, неподкрепяйки Украйна, е най-хубавото нещо за България, макар че 97 души са заровени под нас ", разяснява министър-председателят.

" Намираме се в притихналия пъкъл. Под нас са заровени хора като нас. Човешки ориси, които не са си представяли, че това може да се случи в 21 век ", съобщи депутатът от " ИТН " (ИТН) Станислав Балабанов, който е част от българската делегация. " В пленарната зала постоянно съм призовавал за единна позиция. Тук не би трябвало да се разделяме на съдружни сътрудници, на съпротива. Надявам се каквото и да реши пленарната зала, да е с оптимално болшинство ", сподели депутатът.

" Убеден съм, че без значение от крамолите, които съществуват в българския политически живот, българският парламент ще направи цивилизационен избор и ще поддържа жертвата - в тази ситуация Украйна ", означи националният представител от " Демократична България " Атанас Атанасов, който също е част от делегацията. " Моето чувство е, че Путин желае да спре европейския избор на Украйна. Страхува се, че Европа идва по-близо до Русия ", сподели още Атанасов.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР