Премиерът Гълъб Донев заяви, че съдебната реформа трябва бъда разглеждана

...
Премиерът Гълъб Донев заяви, че съдебната реформа трябва бъда разглеждана
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Съдебната реформа не се изчерпва само със смяна на главния прокурор


Премиерът Гълъб Донев съобщи, че правосъдната промяна би трябвало бъда обсъждана като повсеместен развой, който не се изчерпва единствено със промяна на основния прокурор.

Така Донев разяснява настояването на шестима от членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет Иван Гешев да бъде предварително освободен поради тежки нарушавания на служебните отговорности. Това обаче може да стане със 17 от гласа от цялостния състав на правосъдния кадрови орган, който сега наброява 22-ма членове. Според премиера въпросът опира и до легитимността на настоящия Висш правосъден съвет.

" Важният проблем и значимата тематика на дебата е каква промяна да бъде направена. Тук по никакъв метод не би трябвало в центъра на дебата да бъде личността. Друг е въпросът за това, дали в случай че процедурата по премахване на основния прокурор бъде приключена, дали този състав на Висшия правосъден съвет може да излъчи идващия основен прокурор, който за 7 години напред да бъде на тази позиция. "

Гълъб Донев напомни, че през годините служебните държавни управления са внесли законопроекти, които да регламентират механизма за надзор на основния прокурор.

По въпроса дали ще бъде формирано постоянно държавно управление министър-председателят сподели, че е окуражен.

" Надявам се и съм мощно окуражен от това да бъде формирано постоянно държавно управление, което да поеме ръководството на страната и да взема решение най наболелите проблеми на българските жители. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР