Премиерът Гълъб Донев смени председателя на Държавната агенция за закрила

...
Премиерът Гълъб Донев смени председателя на Държавната агенция за закрила
Коментари Харесай

Сменят шефа на Държавната агенция за закрила на детето

Премиерът Гълъб Донев смени ръководителя на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД). На мястото на доктор Елеонора Лилова е назначена д-р Теодора Иванова, оповестиха от Министерски съвет. Рокадата става по-малко от месец преди предварителните избори на 2 октомври 2022 година

Със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев е назначена за заместник-председател на ДАЗД Ивайла Касърова, някогашен шеф на РДСП - гр. Перник.

Д-р Теодора Иванова работи в Държавната организация за протекция на детето от нейното основаване. Изпълнявала е длъжността " Ръководител на Инспекторат ", а по късно Главен шеф на Главна дирекция " Контрол по правата на детето ". От 2013 година е Главен секретар на Държавната организация за протекция на детето към Министерски съвет. Притежава докторска степен по интернационално право и интернационалните връзки от Югозападния университет " Неофит Рилски ".

Досегашният началник Елеонора Лилова регистрира като принос особено създаден и интегриран програмен продукт за Националната телефонна линия за деца 116 111, а от 2021 година телефон 116 111 става част от Глобалната мрежа за помощ на деца Child Helpline International, която обгръща 167 телефонни линии за деца в 140 страни, се споделя в известието.

Припомняме, тече втори месец, в който експертите на спешния телефон за деца, потърпевши от интернет тероризъм SafeNet, работят без възнаграждение и неналичието на финансиране може прекъсне една от дребното благоприятни условия за действителна протекция на децата на България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР