Премиерът Гълъб Донев се срещна с представители на ръководството на

...
Премиерът Гълъб Донев се срещна с представители на ръководството на
Коментари Харесай

Донев и Лукойл се договориха за обезпечаването на вътрешното потребление на горива

Премиерът Гълъб Донев се срещна с представители на управлението на " Лукойл " , осведомят от държавната пресслужба.

От страна на " Лукойл " бяха дадени гаранции за застраховане на вътрешното ползване на горива в България. Също по този начин компанията пое и ангажимент да продължи заплащането на предплатения , посредством който се осъществят обществени разноски у нас.

По време на срещата бе дискутиран и процесът по софтуерна подготовка на рафинерията за диверсификация на доставките на недопечен нефт. Лукойл уточни, че още през март има желание да започва работата с неруски нефт.

В тази връзка министър-председателят Гълъб Донев подчертава върху смисъла на построяването на, което за България ще бъде спомагателна гаранция за сигурност и опция страната ни да обезпечи различни източници на нефт, с които рафинерията да работи.

В срещата взеха присъединяване също вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев, както и министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.
 Глобяват „ Лукойл “ с 67 771 454 лева за ценова преса
Глобяват „ Лукойл “ с 67 771 454 лева за ценова преса

Комисия за защита на конкуренцията декларира, че до момента в който е проучвала през 2021 и 2022 година „ Лукойл-България “ се е коригирала
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР