Премиерът Гълъб Донев и лидерът на БСП Корнелия Нинова влязоха

...
Премиерът Гълъб Донев и лидерът на БСП Корнелия Нинова влязоха
Коментари Харесай

Донев и Нинова се сблъскаха за доходите

Премиерът Гълъб Донев и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова влязоха в спор в Народното събрание за политиката по приходите, провеждана от служебния кабинет.

Служебното държавно управление няма и не може да има лична политика по приходите, посочи Донев.

" Една дълготрайна политика, каквато би трябвало да бъде политиката по приходите, би трябвало да се създава, да се образува и да се извършва от постоянно държавно управление. За това към сегашния миг служебното държавно управление не образува политика, няма право да образува политика по приходите ", съобщи Донев.

Нинова изрази противоречие и от парламентарната естрада се обърна към българските жители:  " Уважаеми български жители, съгласно служебния кабинет не може да се прави дълготрайна политика за увеличение на приходите през 2023-та, само че може да се прави дълготрайна политика до 2030-а за закупуване на още 8 самолета Ф-16 и 10 " Грипен " ".

В Министерството на труда и обществената политика се създават разнообразни разновидности във връзка с минималната работна заплата, която да бъде препоръчана на бъдещия постоянен кабинет, заяви Донев.



" Още от август месец Министерството на труда и обществената политика е почнало работата по създаване на другите разновидности за размери на минимална работна заплата, които да предложи за решение на постоянен кабинет, който да дефинира политиката по приходите на страната ", изясни министър председателят.

В отговор Нинова съобщи:  " Да допуснем, уважаеми сътрудници и български жители, че не съставим държавно управление. И какво? Заради това, че служебният кабинет не предлага нарастване на заплатите и на приходите, може до юни месец да оставим българския народ на мраз и апетит ".

Тя изнесе данни за увеличение в състава на директорските препоръки на сдружения към Министерство на стопанската система и промишлеността.

" Държавната консолидационна компания – от 4 на 7, " Ел Би Булгарикум " – от 3 на 5, " Монтажи " – от 3 на 5, и да не не преставам нататък ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Донев съобщи, че се съмнява в коректността на данните и посъветва Нинова да зададе въпрос към отрасловия министър.

Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР