Премиерът Гълъб Донев беше гост днес Кюстендил, където участва в

...
Премиерът Гълъб Донев беше гост днес Кюстендил, където участва в
Коментари Харесай

Премиерът в Кюстендил: Недопустимо е един и същи продукт в България да струва двойно повече от същият в западните държави от ЕС

Премиерът Гълъб Донев беше посетител през днешния ден Кюстендил, където взе участие в тържественото отбелязване на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи по време на Втората международна война.Той разяснява настоящи политически тематики.

" В разгара на предизборната акция политиците не би трябвало да опълчват хората едни на други, а би трябвало да търсят взаимни решения, тъй че историята да бъде предмет, който учим и който е нашето минало, нашите герои, от които да се учим. Нека политиците да оставят тази тематика за след изборите и в спокойна конюнктура да се вземе най-правилното решение. Това съобщи министър председателят Гълъб Донев във връзка преместването на паметника на руската войска в София.
Премиерът разяснява и подготовката за изборите, като посочи, че тя върви по график, избран от ЦИК.
„ Правителството подкрепя дейностите по произвеждането на изборите. Знаете, че беше призната проект сметка, тя беше допълнена с близо 6,5 млн. лева, с цел да бъде обезпечено новото условие в Изборния кодекс за видеонаблюдението и видеозаснемането. Виждате, че стартират всеобщи инспекции и акции от страна на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и другите контролни органи, които наблюдават за купения избор, за това да можем да осигурим едни почтени и демократични избори.
Премиерът засегна и тематиката с преодоляването на цените в комерсиалните вериги.

" Това, което се следи в редица търговски вериги е, че те слагат трайни промоции и понижения на цените от 25-27%. Проверките ще не престават, наложени са няколко стотин санкции и наказания на разнообразни търговци. Предстоят още срещи с представителите на комерсиалните вериги и производителите, както и внасяне на редица нормативни актове, които да регламентират и контролират целия път на питателните артикули от производителя до магазина със съответните електронни етикети, тъй че да може да бъде проследено по веригата кой какви надценки поставя. Недопустимо е един и същи артикул в българските магазини да коства двойно повече, в сравнение с същия този артикул в западните страни от Европейски Съюз. Ще продължим със глобите, ще продължим с това да изсветляваме всички участници във веригата “, съобщи още министър председателят.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР