Премиерът допълва, че е от първостепенно значение служителите на МВР

...
Премиерът допълва, че е от първостепенно значение служителите на МВР
Коментари Харесай

Главчев: ЦИК е по организацията на вота, ние само осъществяваме л...

Премиерът добавя, че е от първостепенно значение чиновниците на Министерство на вътрешните работи както и до момента да съблюдават прецизно закона и да не се поддават на никакви провокации.

„ Провеждането на почтени и свободни избори е водещ приоритет на служебния кабинет и следва да се работи при цялостна бистрота и равна раздалеченост от всички политически сили “, се добавя в известието.

 

Главчев напомня, че организацията на вота е обвързване на ЦИК и държавното управление спомага за реализирането на логистиката.

 

Същото обръщение министър председателят Димитър Главчев насочи и на срещата с министри и с регионалните шефове през миналата седмица.

 

Министър-председателят прикани органите на изпълнителната власт да работят единствено в границите на пълномощията си, като е изключена всякаква интервенция в политическите процеси или каквато и да било демонстрация на партийна пристрастност.

 

„ За премиера Главчев е значимо всеки да извършва съзнателно отговорностите си, в противоположен случай няма да се поколебае да се раздели с показалите немарливост или непочтеност “, се показва в позицията.

От през днешния ден Централната изборна комисия (ЦИК) стартира регистрацията на партиите и обединенията за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 27 октомври.

 

Документи ще се одобряват всеки ден от 9.30 до 17 ч. Крайният период за подаването им е 11 септември.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР