Премиерът Денков ни каза, че Лукойл са обещали да платят

...
Премиерът Денков ни каза, че Лукойл са обещали да платят
Коментари Харесай

Борисов в Стара Загора: Не мога да разбера какъв е този страх за "Лукойл", каква е тази неистова подкрепа, включително ПП са готови и да се скараме

Премиерът Денков ни сподели, че " Лукойл " са дали обещание да платят 500 млн. лв. налози. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора. Той приказва пред публицисти преди предизборна среща в Стара Загора. Разбрахме се складовете на " Лукойл да бъдат отворени и за други вносители на горива, съобщи още Борисов.
 
" Излизам и разбирам, че още веднъж аз, който си дадох мандата, дадох 69 депутати, съм им отговорен за нещо - не желаят да вървят в петък в Народното събрание. Ако те не дойдат, ветото на президента ще го отложим за различен ден. Вижда ми се озадачаващо, че единствено поради " Лукойл " няма да разгледаме ветото. Вместо да дойдат и да отхвърлим делото, което ще е общ триумф, те споделят, че вършим пиар акция ", възмути се Борисов.
 
" Втората точка - това, което се разбрахме за Митниците, за " Булгартрансгаз ", за горивата и складовете, това вършим. Кое ги уплаши и кое съгласно тях им вреди на имиджа предизборно ", попита той.
 
" Когато те удариха по " Газпром ", безусловно вярно, ние ги подкрепихме и платихме доста скъпо за това. Нашите складове са цялостни със скъпа газ, вървяха до Америка да търсят танкери, ние ги подкрепихме. Не мога да схвана какъв е този боязън за " Лукойл ", каква е тази неистова поддръжка, в това число са подготвени и да се скараме ", сподели още водачът на ГЕРБ.
 
" За газа нямаше проблем, ние удържахме и запазихме от съветското въздействие българската енергетика. Сега желаеме да създадем същото за " Лукойл ", а те си късат ризите за тях ", възнегодува някогашният министър-председател.
 
" Те нервничат, а Делян Добрев им се връзва, отива и им дава отговор ", сподели още той.
 
" Истински се надявам нашите кметове да завоюват изборите и трите партии, които поддържат това държавно управление - ГЕРБ, ППДБ и Движение за права и свободи да имат най-вече кметове. 100% сме правилни. Няма да вкарваме в петък дерогация, до момента в който не стане ясно ще си заплати ли " Лукойл " налозите. Ако в петък отхвърлим ветото на президента, от вторник всеки ден ще се връщат 3 млн. лева от " Лукойл ", изясни ръководителят на ГЕРБ.
 
" В петък, когато ние, трите партии, отхвърлим ветото, те ще рапортуват в Брюксел, че законите са признати и ще могат да си получат парите. Вчера беше малко обидно, когато Денков пристигна, сподели, че имал доста работа в университета в Благоевград, стана и си потегли. Асен Василев имал работа във Варна. Аз си пристигнах от Добрич за тази среща ", съобщи Борисов и влезе за среща с членове и симпатизанти на партията в града на липите.
 
Аз не знам какво щяха да приказват медите за Томислав Дончев и мен, в случай че само в Европа нямаме План за възобновяване, добави Борисов. " Помните ли какъв брой ми ядоха ушите за " Балкански поток "! А те в този момент 3 милиарда лв. годишно чакат да получат като таксуваха преноса с 20 лева такса. Само това да съм ви направил, да печелите 3 милиарда на година, не съм позволил една частна компания там - представяте ли си да има 5%, какъв брой щеше да печели ", акцентира някогашният министър председател. 
 
Те (ПП, бел. ред.) са срещу съветския газ, а са за съветския нефт. Ей това не мога да схвана - за какво съветския газ не го желаят, а желаят съветския нефт. Ние желаеме " Лукойл " да си заплаща налозите, дано да стои дерогацията. Това би трябвало да обясните на хората за неделя ", предложи водачът на ГЕРБ.
 
Няма европейски фондове 3 години, няма ПВУ. Когато ГЕРБ е управлявал, в никакъв случай не са спирани еврофондовете, когато Българска социалистическа партия е управлявала постоянно ни спираха еврофондовете, напомни той.
 
На 29 октомври жителите могат да си изберат две неща - едното е " сглобка ", която мъчно работи и да забият надолу. Защото виждате, че сега нищо перспективно не се прави, другите страни какво ли не вършат. А в Ловеч няма електроавтомобили, ще вършат слънчеви паркове. Това е простичко, само че факт. Или да продължим общините да бъдат като гръбнак, НСОРБ да сложи нужните претенции пред държавното управление, добави Борисов. 
 
Когато ние управлявахме, България я даваха за образец за справяне с миграцията. Английският министър председател Дейвид Камерън два дни заставам на границата - снима, снима. Шегувах се с него, че в случай че преди тридесет и няколко години беше станало, щяха да те арестуват като разузнавач: " Снимаш границата "!
 
Вчера гледах Драгоман автомагистралата - но в канавките, то отпадък, страшна работа. И се взирам - оградата пробита, показа някогашният министър-председател. 
 
" Голямата ни концепция е на създадем маршрут за културен туризъм, където няма на никое място по света. Ние сме измежду трите страни с най-вече монументи в Европа. Другите са Гърция и Италия. Те се знае какво вършат, а ние продължаваме да куцаме. Вече 2 или 3 година нямаме финансиране, караме на общинските бюджети. Моят апел към бъдещото ръководство на ГЕРБ е да се върнем към културния туризъм. Идеята ми е да имаме специфичен заместник-министър, който да дава отговор особено за културния туризъм ", сподели от трибуната археологът проф. Николай Овчаров.
 
" Ако съберем всичко свършено от нас, това ще е книга от 200 - 300 страници. Ние водим акция, в която не се занимаваме с нашите съперници. А те го вършат непрекъснато. Но, изборите ще минат и ще тябва да се ръководи. Донесъл съм цялостна стратегия във всеки един бранш. Има ли различен кандидат-кмет, който може да покаже такава стратегия ", сподели кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
 
" В неделя сме изправени пред избора за кого да гласуваме. Ние, определените от вас, не сме съвършени. Аз също имам своите грехове и проблеми. Смятам, че вървим в вярната посока. Затова имам смелостта да желая доверието ви, " добави Живко Тодоров.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР