Премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните

...
Премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните
Коментари Харесай

Радев: Премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните ни дела

Премиерът да сложи въпроса за невмешателство на Турция във вътрешните каузи на България във Варна. Това съобщи президентът Румен Радев след поклонението във връзка деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея.

Държавният глава добави, че неговата поддръжка имат всички, които са в отбрана на българския интерес.

Вицепремиерът Валери Симеонов разяснява, че се надява във Варна да се реши най-важният, съгласно него въпрос - за бежанската рецесия.

Един от най-паметните подвизи на българската войска беше почетен с цветя, флагове и военни маршове. Пред паметника на " Одринската епопея ", кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи че тракийските българи са показали същински подвиг, а техните потомци са неделима част от народа на обединена България. А президентът добави, че казусът с дължимите компенсации за парцелите на тракийските бежанци не може да бъде премълчаван.
Румен Радев, президент на Република България: Очаквам България да не остава единствено в ролята на хазаин, уповавам се министър председателят да сложи въпроса за ненасмеса на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния развой, в религиозните ни каузи, а също по този начин и за компенсациите на тракийските бежанци. И значимо е също по този начин европейските водачи да схванат, че проблемите на България са и европейски проблеми, и е обикновено ние да чакаме от тях да отстояват българския интерес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР